2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Bácskai János: Az ellenzék miatt nincs döntés a fővárosi patkányirtásról

Ellenzéki képviselők felelőtlen magatartása miatt nem tudott dönteni egy azonnali, célzott patkányirtásról a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzés bizottsága szerdán - mondta a testület alelnöke, Bácskai János (Fidesz-KDNP) IX. kerületi polgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján Budapesten

  • Bácskai János: Az ellenzék miatt nincs döntés a fővárosi patkányirtásról

Bácskai János elmondta: a testület tizenegy tagjából nyolcan voltak jelen a szerdai ülésen, így elegen voltak a "nagy jelentőségű" szerződésmódosítás megszavazásához. Ez arról szólt volna, hogy a főváros legfertőzöttebb, veszélyeztetett kerületeinek célzott, szisztematikus kezelését látná el a patkányirtásért felelős cég, valamint kezelnék a gócgyanús helyeket, így pályaudvarokat, nagy forgalmú köztereket, továbbá az elkövetkező hónapokban "célzott rezisztencia-monitoring" lenne.

"Sajnos felelőtlen magatartást tanúsítottak ellenzéki képviselők, hiszen ezekre a munkákra a jó idő beálltával mielőbb szükség lett volna" - fogalmazott a ferencvárosi polgármester, hozzátéve: az ehhez szükséges forrás rendelkezésre áll.

Bácskai János azt mondta: Karácsony Gergely, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere, bizottsági tag képes volt arra, hogy - idén először megjelenve a testület ülésén - rávegye képviselőtársait, a szerződésmódosítást ne szavazzák meg, napirendre se vegyék. Ez újonnan bebizonyítja alkalmatlanságát a város vezetésére - jelentette ki.

Közölte, igyekeznek mihamarabb megtartani egy rendkívüli bizottsági ülést, hogy a szerződésmódosításról döntés születhessen.

Kérdésekre válaszolva közölte, polgármesterként is figyeli a helyzet alakulását, és Ferencvárosban hivatalos adatok nem támasztják alá a patkányok elszaporodását. A Nemzeti Népegészségügyi Központ jutott arra az elhatározásra, hogy a fertőzöttség szintje miatt az elkövetkezendő hetekben, hónapokban szükség van a beavatkozásra.

"Semmilyen invázióról nem beszélhetünk" - jelentette ki Bácskai János, hozzátéve: nemhogy számadatok, felvételek sem bizonyítják, hogy az egészségügyi helyzetet veszélyeztető mennyiségben lennének patkányok. A "mentes" állapothoz képest azonban van eltérés, ezért kell a szerződésmódosítást végrehajtani - tette hozzá.

Bácskai János megjegyezte azt is, hogy Karácsony Gergely négy és fél év alatt negyedszer jelent meg a bizottság ülésén. Érdemes azon elgondolkozni, mennyire helyes cselekedet eljönnie az ülésre azért, hogy megtorpedózza a főváros szempontjából fontos döntés meghozatalát - jelentette ki.

Karácsony Gergely a véleményét egy Facebook-posztra is alapozza

Azonnali intézkedésre van szükség Budapest mielőbbi patkánymentesítése érdekében - mondta az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje. Karácsony Gergely hangsúlyozta: érthetetlen számára, hogyan fajulhatott odáig a helyzet, hogy rendkívüli intézkedésekre van szükség.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy hivatalos közérdekű mérési adatokkal nem rendelkezik, a véleményét a DK-s Oláh Lajos közösségi oldalán kitett posztra, illetve lakossági bejelentésekre alapozza.

MTI - Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására és eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!