2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Azonnali hatállyal lemond Szávay István

  • Azonnali hatállyal lemond Szávay István

Azonnali hatállyal lemond a Magyar Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről Szávay István – aki döntését a Facebookon közölte.

A nőverést tagadta, de a Jobbik frakcióvezető-helyettese azt elismerte, hogy sértően beszélt a zsidókról.

Szerdán került nyilvánosságra a Hír TV birtokába került hangfelvétel, amelyen Szávay István azzal dicsekedett párttársainak a májusi tisztújító kongresszuson, hogy egy szórakozóhelyen leütött egy zsidó nőt, mert az beszólt neki.

A jobbikos képviselő a Facebookon reagált a történtekre, azt írja: meggondolatlan és otromba szavaiért vállalja a következményeket.

Szűkszavúan vagy egyáltalán nem nyilatkoztak jobbikos politikusok Szávay István hangfelvétele ügyében. A vállaltan zsidó felmenőkkel rendelkező Jakab Péter kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy le kell-e mondania párttársának.

-Riporter: Maradhat a Jobbik tagja Szávay István?
-Jakab: Minden vezető pozíciójáról lemondott, ez így helyes.
-Riporter: Országgyűlési mandátumáról nem, miért?
-Jakab: Lemondott a pártban betöltött vezető funkciójáról és az országgyűlésben betöltött jegyzői pozíciójáról is és bocsánatot is kért hálistennek.

Elfogadhatatlan az erőszak

Elfogadhatatlan, hogy egy országgyűlési képviselő erőszakhoz folyamodik - jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselője. Kósa Lajos egyértelművé tette: ennél kisebb kihágásokért is mondtak már le képviselők a országgyűlési mandátumukról.

Nem maradhat következmények nélkül

Feljelenti Szávay Istvánt Bősz Anett, gyűlölet-bűncselekmény vádjával. A Liberálisok parlamenti képviselője szerint a kisebbségeket ért erőszakkal szemben a lehető leghatározottabban fel kell lépni. Azt írja közleményében, hogy függetlenül attól, hogy Szávay István megütött valakit, vagy csak hencegett vele, átlépett egy határt, ami nem maradhat következmények nélkül. Egyúttal felszólította a Jobbik képviselőcsoportját, hogy haladéktalanul zárják ki az antiszemita politikusukat.

Nem lepte meg

Schmidt Máriát nem lepte meg Szávay István megnyilvánulása. A Terror Háza főigazgatója a Hír TV-ben azt mondta: a Jobbikban ez a stílus mindig is jelen volt.

-Schmidt: Az első benyomásom az volt, hogy talán nem voltak a szereplők színjózanok, amikor ez történt, de annyira nem vagyok meglepődve egyébként.
-Riporter: Merthogy?
-Schmidt: A Jobbikban ez a stílus, ez a viselkedés, tehát teljesen elfogadottnak számít.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!