2020. augusztus 11.,
kedd, Zsuzsanna, Tiborc napja

Szávay zsidózása ellenére is kiáll a Jobbik mellett Heller Ágnes

Hír TV

2018. november 29., csütörtök 12:15, frissítve: csütörtök 16:32

Szávay antiszemita kijelentése ellenére Heller Ágnes továbbra is védi a Jobbikot. A filozófus híradónknak azt mondta: abból, hogy a párt egyik képviselője zsidózott, még nem kell általános következtetést levonni. Szerinte a baloldalnak továbbra is együtt kell működnie a Jobbikkal.

„Nem az a kérdés, hogy elítélem-e, az a kérdés hogy egy esetből általános következtetést vonok-e le. Nem vonok le egy esetből egy általános következtetést, ezt elítélem, ilyen embernek nincs helye a magyar parlamentben. A Jobbikban van számtalan tisztességes ember, politikus, ezekkel mindenképp együtt lehet működni, minden választáson, azért, hogy az ellenzéki jelölt nyerje meg a választást. Nem azt mondtam, hogy zsidózóval kell összefogni, ő zsidózott, ezzel nem lehet összefogni, de ez nem kell azt hinni, hogy minden jobbikos zsidózik, mert az nagyon hamis következtetés lenne” – mondta a filozófus.

Feljelenti Szávay Istvánt Bősz Anett, gyűlölet-bűncselekmény vádjával. A Liberálisok parlamenti képviselője szerint a kisebbségeket ért erőszakkal szemben a lehető leghatározottabban fel kell lépni. Azt írja közleményében, hogy függetlenül attól, hogy Szávay István megütött valakit, vagy csak hencegett vele, átlépett egy határt, ami nem maradhat következmények nélkül. Egyúttal felszólította a Jobbik képviselőcsoportját, hogy haladéktalanul zárják ki az antiszemita politikusukat.

Schmidt Máriát nem lepte meg Szávay István megnyilvánulása . A Terror Háza főigazgatója a Hír TV-ben azt mondta: a Jobbikban ez a stílus mindig is jelen volt.

-Schmidt: Az első benyomásom az volt, hogy talán nem voltak a szereplők színjózanok, amikor ez történt, de annyira nem vagyok meglepődve egyébként.
-Riporter: Merthogy?
-Schmidt: A Jobbikban ez a stílus, ez a viselkedés, tehát teljesen elfogadottnak számít.