2019. május 23.,
csütörtök, Dezső napja

„Azok a szocialisták beszélnek most a deviza-hitelesekről, akik több mint 1 millió családot taszítottak a deviza-hitelbe”

Hír TV

2019. február 7., csütörtök 08:29, frissítve: csütörtök 09:24

Politikai befolyást szereztek a bankok a magyar kormány felett az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött 2015-ös szerződés miatt – az MSZP szerint. „Azok a szocialisták beszélnek most a deviza-hitelesekről, akik több mint 1 millió családot taszítottak a deviza-hitelbe, majd hagyták őket a bajban mindenféle segítség nélkül” – reagált a Fidesz.

A szocialista párt elnök-helyettese, Szakács László azt mondta: az EBRD-vel kötött megállapodásban benne van, hogy a kormány a devizahitelesek helyett a bankok pártján áll, mert nem gördíthet akadályt a kilakoltatások elé, és nem hozhat olyan döntést, amely kedvezőtlenül befolyásolja a bankok haszonszerzését.

Szakács hozzátette: egy javaslatot fognak benyújtani a parlamentnek, amelyben azt kérik, bontsák fel a szerződést a bankkal.

„Semmilyen fajta más döntés nem születhet, csak olyan, ami kedvezőtlen a devizahitelesekre, mert látjuk, hogy Orbán ezt a paktumot betartja. Szolgaian betartja az EBRD-vel kötött paktumot ugyanúgy, ahogyan mondjuk nem egyeztetett a szakszervezetekkel, csak a munkáltatókkal meg a multinacionális cégekkel, amikor eladta a magyar munkavállalókat a multinacionális cégeknek és a rabszolgatörvényt keresztülverte a parlamenten” – nyilatkozta a szocialista képviselő.

„Azok a szocialisták beszélnek most a deviza-hitelesekről, akik több mint 1 millió családot taszítottak a deviza-hitelbe, aztán ott hagyták őket a bajban mindenféle segítség nélkül” – így reagált a Fidesz Szakács nyilatkozatára.

A Fidesz szerint – ha nem lépnek közbe – több százezer család veszítette volna el végleg az otthonát.