2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Azbej Tristan: Kötelességünk személyesen, helyben segíteni az üldözött keresztényeknek

Erkölcsi, keresztény kötelesség személyesen, helyben segítséget nyújtani az üldözött keresztényeknek - mondta Azbej Tristan államtitkár csütörtökön Budapesten.

  • Azbej Tristan: Kötelességünk személyesen, helyben segíteni az üldözött keresztényeknek

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára a Hungary Helps program és partnerszervezetei munkatársainak tartott, a válságövezeti szolgálatra felkészítő, úgynevezett túlélőprogram elvégzése után beszélt erről.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség (MH) egyhetes tanfolyamát tizenegyen, köztük Azbej Tristan végezte el.

Az államtitkár az oklevél átvétele előtt hangsúlyozta: a Hungary Helps program munkatársainak feladata, hogy megbizonyosodjanak arról, a magyar adófizetők pénze valóban a rászorulókhoz kerül-e.

Hozzátette: ez a munka nem végezhető minisztériumi hivatalok íróasztalai mögül, csak személyesen.

Azbej Tristan megköszönte a honvédségnek, hogy "alaposan felkészültek" a Hungary Helps program munkájából, és így az államtitkárság munkatársai valóban hasznos kiképzést kaptak. A tananyag a válságövezetben előforduló nagyon sok veszélyre felkészítette a résztvevőket - mondta, példaként említve, hogy megtanulták felismerni az aknaveszélyt.

Kitért arra is: azáltal, hogy felkészültek a veszélyhelyzetekre, jobban megismerték támogatottjaik mindennapjait is. Hozzátette: nekik mindössze néhány napig kell elviselniük, túlélniük ezeket a körülményeket, azoknak azonban, akiken segítenek, az életük része a fenyegetettség.

Az államtitkár elmondta azt is: a koronavírus-járvány után elindítják a Hungary Helps önkéntesprogramját, és az önkéntesek felkészítésében is számítanak majd a honvédség segítségére.

Kiss Róbert ezredes, az MH Béketámogató Kiképző Központjának parancsnoka ismertette: a 2017-ben indult, eddig tíz alkalommal megtartott tanfolyam célja, hogy a diplomatákat és a civil szervezetek munkatársait felkészítse azokra a veszélyhelyzetekre, amelyekkel válságövezetekben találkozhatnak. A tananyagban a többi között térképismeret, aknaismeret, egészségügyi ismeretek, betegellátási, vallási és társadalmi ismeretek szerepelnek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!