2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Az utolsó napokban jön a pörgés, jól fogy a szaloncukor, a hús és a hal is

Indul a szokásos karácsony előtti ünnepi roham a boltokban. Eddig a műszaki cikkek és nagy értékű ajándékok fogytak, mostantól az élelmiszereket keresik a vásárlók. Ezekből az ünnepek előtt inkább megveszik a jobb minőségű árút.

  • Az utolsó napokban jön a pörgés, jól fogy a szaloncukor, a hús és a hal is

Aki teheti, tartós élelmiszerből már most bevásárol. A szombati munkanap miatt ezüstvasárnapra visszaesett az ilyenkor szokásos forgalom. A kereskedők a karácsony előtti utolsó napokra várják a nagy tömeget.

„Hetekkel ezelőtt a sütés kellékeinél láttunk jelentősebb mértékű forgalombővülést illetve a tartós élelmiszereknél. A hétvégétől kezdődően pedig már azt lehet elmondani, hogy egységesen minden árucikk iránt jelentős a kereslet, tehát most már a friss termékeket is beszerzik a háztartások, hiszen sokan a halat és a húst is még fagyasztóba teszik, és utána használják föl, úgyhogy a halak és a húsáruk is egyre jobban fogynak” – így Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatja.

Az ajándékokért viszont egyre kevesebben mennek el az üzletbe. hanem megrendelik internetről. A fogyasztóvédelem adatai szerint idén a futárok sem késtek, inkább a jótállással kapcsolatos félreértések miatt érkeznek panaszok.

„A meghosszabbított jótállást általában a forgalmazó vagy a gyártó nyújtja, de már más feltételeket szabhat, mint ami a kötelező jótállás ideje alatt megvalósul. Tehát elképzelhető, hogy mondjuk a kicserélésre vagy a kijavításra vállal hosszabb jótállási időt, de a pénz visszafizetésére nem. A kiterjesztett garancia viszont azt jelenti, hogy egy biztosítótársaság nyújt nekünk garanciát, a jótállási időn túl” – mondta a FEOSZ szóvivője, Kispál Edit.

A drágább ajándékok, főleg a műszaki cikkek esetében népszerű az áruhitel. De sokan kötnek szerződést ilyenkor néhány százezer forintos személyi kölcsönre is. „Összességében a személyi kölcsönök havi folyósítása ma már 40 milliárd forint fölött van. Az áruhiteleké, azok eléggé ingadoznak és nem feltétlenül konzisztens a mozgásuk tehát hogyha visszanézünk több évre, akkor azt látjuk, hogy nem mindig ugrik meg az áruhitel kihelyezés az év vége környékén összességében a kereslet az idei évben, ahogy egyébként a fogyasztás egész évben jellemzően nőtt, én ebből azt becsülöm, hogy az áruhitel kereslet is az év végén magasabb lesz” – mondta Sándorfi Balázs, a Bankmonitor alapító-ügyvezetője.

A következő héten várhatóan főként a hipermarketekben lesz sok a vásárló. Az ajándékokat sokan már novemberben megvették, kihasználva a sorozatos akciókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!