2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az újpesti polgármester nem szólítja fel lemondásra Szabó Balázst

Nem szólítja fel lemondásra a rasszista bűncselekmény miatt börtönre ítélt Szabó Balázs újpesti jobbikos önkormányzati képviselőt a kerület momentumos polgármestere. Szabó Balázst a jobbik újpesti politikusát első fokon két év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, mert tunéziai fiatalokat vert meg. A Jobbik frakcióvezetője korábban garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt már volt büntetve. A Fidesz szerint Szabónak önként le kell mondania.

  • Az újpesti polgármester nem szólítja fel lemondásra Szabó Balázst

A Jobbikos Szabó Balázs a tavalyi önkormányzati választáson többek között az MSZP, a DK és a Momentum támogatásával jutott önkormányzati képviselői helyhez. Azóta a közbiztonsági bizottság tagja Újpesten.

A bíróság most rasszista bűncselekmény miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A vád szerint a jobbikos Szabó sörösüveggel dobált tunéziai turistákat, majd társaival együtt körbeállták és megverték őket, miközben „takarodjatok az országból” felkiáltással szidalmazták.

Újpest momentumos polgármestere nem határolódott el Szabó Balázstól. Déri Tibor szerint az ügyet csak a Jobbiknak kell kezelnie.

A Gyurcsány-párt szóvivője az erőszakos bűncselekményeket elítéli, de Szabó Balázsról csak a jogerős bírósági ítélet után mond véleményt.

Kerestük Szabó Balázst, akitől szerettük volna megkérdezni, hogy lemond-e mandátumáról, azonban adásunkig nem értük el. Kerestük Jakab Péter pártelnököt is, de adásunkig nem reagált megkeresésünkre.

Az újpesti Fidesz elítéli a jobbikos Szabó Balázs ügyét. Ozsváth Kálmán szerint szánalmas, hogy Szabó Balázs úgy lehetett közös ellenzéki önkormányzati képviselő, hogy mind Déri Tibor, mind a térség országgyűlési képviselője a DK-s Varju László tudott arról, hogy korábban garázdaság és hivatalos személy elleni erőszak miatt már volt büntetve, illetve, hogy a Fidelitas tagjait is bántalmazta.

Korábban az újpesti Fidelitas lemondásra szólította fel a jobbikos Szabó Balázst.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!