2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Belföld

Az újbudai pedofil-ügy gyanúsítottja 9 éven át vett részt gyerekek nyári táboroztatásában + videó

László Imre (a képen), a Demokratikus Koalíció vezérszónoka állítja, hogy vizsgálódik az újbudai pedofilbotránnyal kapcsolatban, önmagát azonban nem tartja felelősnek. Az viszont kiderült, hogy Újbudán számos területen foglalkoztatták a gyanúsított Gy. Pétert, és nevelőanyjával közös cégével is sok szerződést kötöttek.

  • Az újbudai pedofil-ügy gyanúsítottja 9 éven át vett részt gyerekek nyári táboroztatásában + videó

Lassan több mint egy hónapja derült ki, hogy a Szivárvány Óvoda egyik pedagógiai asszisztensét szexuális kényszerítés gyanújával vették őrizetbe. A gyanúsított Gy. Péterről azóta kiderült, hogy nevelőanyja humánszolgálati igazgató volt a kerületben, és közös cégükkel pedig szerződésben állt az önkormányzat. Amellett, hogy Gy. Péter pedagógiai asszisztens volt, névjegykártyája alapján még masszőrként is dolgozott.

A Magyar Nemzet kereste az önkormányzatot, hogy milyen szerződéseket kötöttek Gy. Péterrel és nevelőanyjával közös cégével, kérdéseinkre egy közleménnyel válaszoltak, ebből pedig az derül ki, hogy a gyanúsított 2014 és 2023 között a nyári időszakban egy-egy hónapos időtartamra rajvezetőként, illetve szakrajzvezetőként vett részt nyári táboroztatásban.

A Sokfilm Bt.-vel pedig filmkészítésről szóltak a szerződések, melyeknél az önkormányzat részéről a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. volt a szerződő partner.

A Szent Kristóf Szakrendelő Közhasznú Nonprofit Kft. helyiségbérleti szerződést kötött a Sokfilm Bt.-vel. Ezt a megbízási szerződést most március 12. napján egyoldalúan felbontotta a szakrendelő.

A Sokfilm Bt. tanácsadói szerződést kötött 2023. május 1-jétől havi bruttó 500 ezer forint megbízási díjért Újbuda Önkormányzatával. A szerződés pedig a gyanúsított nevelőanyjának tanácsadói munkájáról szólt.

László Imre a Magyar Nemzet kérdéseire válaszolva azzal indokolta a szerződéseket, hogy a kerület most áll egy egészségügyi központ és egy gyermekliget átadása előtt, ezért rengeteg a munka. A polgármester ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az egész ügyet kompletten vizsgálja az újbudai önkormányzat.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó:  MTI/Kovács Attila

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!