2020. június 5.,
péntek, Fatime napja

Az új fővárosi főkertész megmondja, mivel közlekedjenek a budapestiek

Hír TV

2020. január 14., kedd 19:04

Megnevelné Karácsony Gergely új főkertésze a budapestieket. Bardóczi Sándorral az Index készített interjút, amelyben azt mondta: szerinte nem fizikai átalakítással kell kezdeni, hanem az emberek mentális térképének átállításával. Arról is beszélt, hogy szerinte az újlipótvárosiaknak nincs szükségük autóra. A Fidesz szerint inkább parkló-házakat kellene építeni, és nem a budapestieket kell kioktatni, hogyan közlekedjenek.

Összefüggő kocsisor Budapest 13. kerületében. Az Újlipótvárosi városrészben mindennapos ez a látvány. Ahogy a parkolók is zsúfolásig megteltek. A balliberális oldal vezette fővárosi önkormányzat új főkertésze az Indexnek adott interjújában azt mondta: felháborítónak tartja, hogy 2000 forintért kisajátíthat valaki parkolónak egy 12 négyzetméter alapterületű közterületet egy teljes évre. A XIII. kerületieknek pedig azt üzeni, idézem: aki az Újlipótvárosban él, az leélheti úgy az életét, hogy nincs szüksége autóra.

A Fidesz választókerületi elnöke szerint arrogáns az új főkertész nyilatkozata. Harrach Tamás azt mondja: inkább parkolóházakat kellene építeni a szocialista vezetésű városrésznek, mintsem a lakóknak megmondani, hogy mivel utazzanak.

"Sajátos demokrácia felfogás megint a liberálisok részéről, hogy megmondják, hogy mire van szükségük az embereknek: autóra nincs, mert nekik ez kényelmesebb, így nem végzik el azokat a feladatokat, amit a lakosság érdekében meg kellene csinálniuk. És majd akkor ők eldöntik a fejük fölött, hogy mire van szükség! Hát ez a liberális felfogás!"

- mondta Harrach Tamás, a Fidesz választókerületi elnöke.

Ahogy a Pesti alsó rakpart zsúfoltságára is az lenne Bardóczi Sándor megoldása, hogy lezárná a Bálnáig. Az árvíz ellen a Római parton pedig mobil gátat építtetne a Nánási úti nyúlgát helyén. Csakhogy a hullámtérbe épült ingatlanok így nem kapnának védelmet.

Hír TV