2017. december 11.,
hétfő, Árpád napja

13°

Az ügyfelekre hárít az osztrák bank

WA

2012. július 20., péntek 09:06, frissítve: péntek 09:16

Mivel az elmúlt években nem termeltek nyereséget, a vállalati ügyfelekre hárítja a tranzakciós illeték megfizetését az Erste Bank.

Az osztrák hátterű pénzintézet döntéséről a bank magyarországi vezetője számolt be a Hír Televízió Bruttó című műsorában. Jelsics Radovan hozzátette: a többi számlatulajdonos esetében még nem döntöttek, de nem szeretnék a pluszterhet a lakosságra hárítani.

„Ami a vállalati ügyfeleket illeti, ott mindenképpen áthárítjuk a terhelést, ami viszont a lakosságot illeti – erről konkrét döntés még nincs, ez az elkövetkező pár hónapban dől el” – mondta el Jelsics Radovan.

Górcső alatt a bankszektor

Eddig öt keresetet nyújtott be a bírósághoz a Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége, de hamarosan újabb perek indulhatnak – írta a szerdai Magyar Nemzet. A devizaadósokat tömörítő szervezet azért fordult a bírósághoz, mert véleményük szerint az ügyfelekkel aláíratott hitelszerződések jelentős része több ponton is jogszerűtlen. A szövetség eddig öt pertársaságot alapított, ezek közül három az AXA, egy az Erste, egy pedig az OTP Bank ügyfeleit foglalja magában.

Forrás: Hír TV