2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Az ügyészség vádat emelt F.Hassan ellen

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztést indítványoz a Fővárosi Nyomozó Ügyészség F. Hassan ügyében. A 27 éves szír férfi ellen egyebek mellett emberölés és terror-cselekmény miatt emeltek vádat. Az ügyészség szerint F. Hassan az Iszlám Állam emírjeként kivégzéseket irányított és öngyilkos merényleteket szervezett.

  • Az ügyészség vádat emelt F.Hassan ellen

Még márciusban került előzetes letartóztatásba az a 27 éves szír férfi, aki múlt év decemberben érkezett Magyarországra. A Liszt Ferenc repülőtéren az ellenőrzés során hamis papírokkal próbálta magát igazolni, majd később kiderült, a férfi az Iszlám Állam terroristájaként öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított. 

Bár a férfi tagadta, hogy az Iszlám Állam harcosaként részt vett legalább húsz ember kivégzésében, a rendelkezésre álló bizonyítékok: titkosszolgálati adatok, vallomások és egy videó-felvétel is ellene szóltak. A nyomozás több országra is kiterjedt: a Fővárosi Nyomozó Ügyészség március óta több tanút is meghallgatott Magyarországon kívül Máltán és Belgiumban. Az ügyészség kedden végül vádat emelt F. Hassan ellen, és javasolta a Fővárosi Törvényszéknek, hogy ítélje tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre.

 "A Fővárosi Nyomozó Főügyészség a mai napon vádat emelt a szír állampolgár ellen, emberöléssel, bűnszervezetben elkövetett terrorcselekmény bűntette és emberiesség elleni bűntett miatt. A vádirat lényege szerint a férfi az Iszlám Állam egyik fegyveres csoportját vezette, és társaival 2015. májusában kivégzésekben vett részt, valamint megfélemlítette a polgári lakosságot Szíriában. Az ügyészség vádiratában tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta"

- nyilatkozta Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A kormánypártok egyetértenek azzal, hogy a nyomozóhatóság a lehető legszigorúbb büntetést kérte a terroristavezérre - jelentett ki a KDNP frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc hozzátette: Hasszan F. a gyenge uniós határvédelemnek köszönhetően szabadon járhatott Európában, a migránskártya programban pedig forrásokhoz is hozzájuthatott.

„Hassán F. ez a szír terrorista vezér, többszörös gyilkos egy gyenge uniós határvédelemnek köszönhetően szabadon járhatott kelhetett Európában, sőt a brüsszeli bizottság migránskártya programjában különböző forrásokhoz is jutott. A becslések szerint több ezer hozzá hasonló terroristát engedtek be így Európába az elmúlt években. A bevándorláspárti európiai és a magyar baloldal itthon Gyurcsánnyékkal az élen mégis a kerítések lebontásáról beszél a határvédelem gyengítését akarja elérni”

- mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc szerint a magyar baloldal nemcsak itthon, hanem az Európai Parlamentben is a határvédelem gyengítésén dolgozik.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!