2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Az őt ért családi tragédia óta először állt nagyobb közönség elé Bagdy Emőke

Életvédő szakmai konferenciát szervezett a PAX TV, melynek egyik kiemelkedő előadója volt Bagdy Emőke. A klinikai szakpszichológus és professor emerita élete az őt ért családi tragédia miatt megrendült, és most először vállalta, hogy nagyobb közönség előtt beszéljen erről - számolt be a Mandiner.

  • Az őt ért családi tragédia óta először állt nagyobb közönség elé Bagdy Emőke

A PAX TV az életért – Az élet csodája a fogantatástól az elmúlásig című szakmai konferencián felszólalók az abortusz mellett olyan tabutémákat is feszegettek, mint a lakosság csaknem 4 százalékát érintő pornófüggőség, valamint az aktív eutanázia, melynek támogatttsága az elmúlt tíz évben Magyarországon is jelentősen megnövekedett. De a személyes biztonságérztünket, valamint a jövőbe vetett hitünket is befolyásoló erőszak, a háború és a klímaváltozásról szóló ismeretek is megsokszorozzák az életellenes tetteket – hangzott el a Mandiner beszámolója szerint

Simon-Palov Judit, az esemény moderátora ezután felidézte Székely János, szombathelyi megyés püspök videóüzenetben küdött üzenetének egyik hangsúlyos gondolatát, mely szerint 

ne a halál, az élet kultúráját építsük!”

Simon-Palov Judit megköszönte Bagdy Emőke klinikai szakpszicholgósunak, – aki az őt ért családi tragédia óta először állt ki a nyilvánosság elé – hogy előadóként részt vett a konferencián. A professor emerita leszögezte, hogy mikor Gere Lilla, a PAX TV vezérigazgatója megkereste a konferencia kapcsán, azt érezte, hogy „itt a helye”. 

„Életkultúra vagy halálkultúra, és az emberi felelősség. A felelősség szót szeretném a középpontba helyezni, és a pszichológia szolgálatával odaállni, hogy rádöbbentsem mindannyiunkat, hogy milyen személyes felelősségünk az élet szolgálata. Az élet, ami egy küldetés – hiszen te se kérted, én sem kértem, hogy megszülessünk, mégis itt vagyunk – és ez nem lehet véletlen” – hangsúlyozta a klinikai szakpszichológus. 

Majd azt a kérdést tette fel a jelenlévőknek, „mi végre vagyunk itt? Mi a feladatunk a világon? A pszichológia rengeteg üzenetét tudjuk már a fiatalok rendelkezésére bocsájtani, amelyek mind az emberi élet értékéről szólnak. A spirituális dimenzió helyreállítására van szükség, amit nagyon lefejeztek az elmúlt háromszáz évben. A valósághoz való materiális viszony nem ad lehetőséget arra, hogy feltegyük egy magasabb dimenzió kérdéseit: »Ki vagy te ebben a világban, amibe születtél? Mi végre élsz? Mi a küldetésed? Mit akarsz másoknak adni – hiszen társas lények vagyunk?« (...)” – sorolta.

Bagdy Emőke ezután arra hívta fel a figyelmet, hogy

nem a materiális tulajdonod határozza meg az értékedet!

 (...) Jelenleg a Pénz, mint Mammon ül az Isten trónján ebben az átmaterializálódott világban, és emiatt nagyon alacsonyan értékeli az emberi életet, és azt is, aki te vagy".

Végül leszögezte, úgy kell nevelni a gyerekeinket, hogy fel tudják építeni, az embernek van még egy magasabb rendszerszintje a testi, lelki, kapcsolati felett, a spirituális.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!