2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Belföld

Müller Cecília: A mutánsok ellen is védenek az itthon alkalmazott oltások

Az Operatív Törzs kedden is megtartotta sajtótájékoztatóját.

 

Kedvező járványügyi adatok

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy a járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. 

A mutánsok ellen is véd a vakcina

Müller Cecília elmondta, hogy bár az utóbbi napokban kicsit kevesebb lett az első oltást felvevők száma, de így is növekszik. Nagyon fontos, hogy a második oltást is mindenki felvegye - tette hozzá. A mutánsok ellen is védenek az itthon alkalmazott oltások - mondta. 

Közel 450 ezer adag Pfizer érkezik

Aki regisztrál, az már másnap beolthatja magát - mondta Müller Cecília. A vírus velünk maradt, ezért nagyon fontos az egyéni védelem. A regisztrált 60 év felettiek 96 százaléka, míg a 18-59 éves korosztály 86 százaléka kapott már oltást. 439 ezer adag Pfizer- és 60 ezer Janssen-vakcina érkezik kedden. Péntekre pedig 64 ezer adag Moderna érkezhet.

Újabb jó hír

Továbbra is a brit variáns fertőz Magyarországon, és csak két indiai mutáns által okozott megbetegedést találtak eddig - mondta Müller Cecília. A szennyvizekben is csökken a koronavírus örökítőanyaga - tette hozzá. 

42 százalékos csökkenés

A múlt héten a korábbi héthez képest 42 százalékkal csökkent az új fertőzések száma. 42 év a fertőzöttek átlagéletkora, és továbbra is a 40-49 évesek között volt a legtöbb új fertőzött - ismertette Müller Cecília. Továbbra is az aktív korúak között van a legtöbb fertőzés - tette hozzá. Minden aktív korú oltakozzon. 

Jász-Nagykun-Szolnok megyében volt a legnagyobb csökkenés

14 százalékban Pest megyében, és 12 százalékban Budapesten azonosítottak új esetet a múlt héten, míg 11 százalékot Borsodban. Közel 60 százalékos csökkenés volt Szolnok megyében, 54 százalékos csökkenés volt Vas megyében az új fertőzöttek számában a korábbi héthez képest - mondta Müller Cecília. 

Dupla mutáció

Az indiai mutáns egy dupla mutáció eredménye, és ez okozza, hogy a vírus változik. Müller elmondta, hogy folyamatosan figyelik az indiai mutánst. 

Hír TV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

A Jobbik elnöke ribilliónak nevezte a 2006-os drámai eseményeket

Megdöbbenve állnak Jakab Péter kijelentése előtt a Jobbik korábbi tagjai. Novák Előd, a párt alapítója a Magyar Nemzetnek azt mondta: 2006-ot ribilliónak nevezni a magyar ellenállás megcsúfolása. 2021. szeptember 16.

Orbán Viktor: A Gyurcsány-korszak akar visszatérni

Megtartotta évadnyitó kihelyezett frakcióülését a Fidesz–KDNP-frakciószövetség. 2021. szeptember 16.

Jelentősen nőtt az elfogott határsértők száma

Emelkedik az afgán állampolgárok aránya, és egyre intenzívebbé válik az embercsempészek tevékenysége. 2021. szeptember 15.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!