2021. 11. 27. Szombat Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 09:00

Belföld

Müller Cecília: A mutánsok ellen is védenek az itthon alkalmazott oltások

Az Operatív Törzs kedden is megtartotta sajtótájékoztatóját.

 

Kedvező járványügyi adatok

Müller Cecília országos tisztifőorvos közölte, hogy a járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. 

A mutánsok ellen is véd a vakcina

Müller Cecília elmondta, hogy bár az utóbbi napokban kicsit kevesebb lett az első oltást felvevők száma, de így is növekszik. Nagyon fontos, hogy a második oltást is mindenki felvegye - tette hozzá. A mutánsok ellen is védenek az itthon alkalmazott oltások - mondta. 

Közel 450 ezer adag Pfizer érkezik

Aki regisztrál, az már másnap beolthatja magát - mondta Müller Cecília. A vírus velünk maradt, ezért nagyon fontos az egyéni védelem. A regisztrált 60 év felettiek 96 százaléka, míg a 18-59 éves korosztály 86 százaléka kapott már oltást. 439 ezer adag Pfizer- és 60 ezer Janssen-vakcina érkezik kedden. Péntekre pedig 64 ezer adag Moderna érkezhet.

Újabb jó hír

Továbbra is a brit variáns fertőz Magyarországon, és csak két indiai mutáns által okozott megbetegedést találtak eddig - mondta Müller Cecília. A szennyvizekben is csökken a koronavírus örökítőanyaga - tette hozzá. 

42 százalékos csökkenés

A múlt héten a korábbi héthez képest 42 százalékkal csökkent az új fertőzések száma. 42 év a fertőzöttek átlagéletkora, és továbbra is a 40-49 évesek között volt a legtöbb új fertőzött - ismertette Müller Cecília. Továbbra is az aktív korúak között van a legtöbb fertőzés - tette hozzá. Minden aktív korú oltakozzon. 

Jász-Nagykun-Szolnok megyében volt a legnagyobb csökkenés

14 százalékban Pest megyében, és 12 százalékban Budapesten azonosítottak új esetet a múlt héten, míg 11 százalékot Borsodban. Közel 60 százalékos csökkenés volt Szolnok megyében, 54 százalékos csökkenés volt Vas megyében az új fertőzöttek számában a korábbi héthez képest - mondta Müller Cecília. 

Dupla mutáció

Az indiai mutáns egy dupla mutáció eredménye, és ez okozza, hogy a vírus változik. Müller elmondta, hogy folyamatosan figyelik az indiai mutánst. 

Hír TV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Áramszünet miatt átmenetileg szünetel a határátlépés Ártándnál

A határforgalmat a rendőrök a Nagykereki Közúti Határátkelőhelyre irányítják. 2021. november 27.

Picasso project a váci börtönben

Mintegy 50 méteres falfestményt készítettek a váci fegyház fogvatartottjai. 2021. november 26.

A politikai elittől teszi függővé a párttá szerveződést Gattyán mozgalma

Több száz millióba fog kerülni a vállalkozónak a választáson való indulás. 2021. november 26.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!