2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Operatív Törzs: Egyénileg kell mérlegelni a várandós anyák esetében

Pénteken is megtartotta sajtótájékoztatóját az Operatív Törzs

  • Operatív Törzs: Egyénileg kell mérlegelni a várandós anyák esetében

200 ezer felett az aktív fertőzöttek száma

Müller Cecília arról beszélt, hogy már több mint 200 ezer aktív fertőzött van az országban, és közülük egyre többen kerülnek kórházba. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a vírus ellen a legfőbb eszköz a védőoltások beadása, és ezen téren már több mint 1,8 millió ember kapott oltást. 

190 ezer vakcinával szemben csak 21 ezer darab AstraZeneca vakcina érkezett

Müller Cecília szerint nagyon fontos, hogy mindenki elkerülje a betegséget a szabályok betartásával. Szólt arról is, hogy folyamatosan növelnék a beoltottak számát, ha lenne elég vakcina. Sajnos nem túl jó hír érkezett,  mivel az AstraZenaca 190 ezer vakcinával szemben csak 21 ezer darab érkezett. 

Egyénileg kell mérlegelni a várandós anyák esetében

A várandósokkal kapcsolatban azt mondta, hogy kialakult az a szakmai konszenzus, ami alapján lehet oltani majd őket - mondta Müller Cecília. Minden esetben mielőtt egy várandós oltásáról döntenek, akkor mérlegelni kell az orvosnak - tette hozzá. Feltétlenül szükséges az egyéni mérlegelés. Számba kell venni a hasznokat és az előnyöket - mondta a szakember. 

Ezekkel a vakcinákkal olthatják a várandósokat

Müller Cecília elmondta, hogy a várandósokat egyelőre az MRNS-alapú vakcinával olthatják. Ez a Pfizer és a Moderna vakcinát jelenti. A vektorvakcinák sem jelenthetnek veszélyt, de ott kevesebb a tapasztalat, és ezért nem ajánlják. A védőoltást a várandóság 12. hetét követően adják be az első adagot, majd a másodikat a szülés után - tette hozzá. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!