2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Müller Cecília: A magyar emberek védőoltás-pártiak

Megjelent egy kormánydöntés arról, hogy az EU-s vakcina beszerzésén túl egyéb forrásokat is keres a kormány. Ezt a feladatot Szijjártó Péter miniszter kapta - hangzott el az operatív törzs csütörtöki online tájékoztatóján.

  • Müller Cecília: A magyar emberek védőoltás-pártiak

Elsőként Kiss Róbert rendőralezredes tartotta meg tájékoztatóját az Operatív Törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

„Az elmúlt 24 órában a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 197 személlyel szemben intézkedtek rendőreink, így a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet szeptember 21-i hatályba lépése óta ez idáig összesen 19 529 rendőri intézkedést végeztünk a maszkviselési kötelezettség figyelmet kívül hagyása miatt (…)”

-          mondta Kiss Róbert.

Kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, közel a duplája már a gyógyultak száma az aktív betegekhez képest. Magyarországon egy lefele menő szakaszban vagyunk, a védelmi intézkedések ugyanakkor továbbra is rendkívül fontosak

– hívta fel rá a figyelmet Müller Cecília.

20 304-en már meggyógyultak, és 116 266 aktív fertőzöttet tartanak számon. Jelenleg 4689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 344-en vannak lélegeztetőgépen.

Már 96 ezernél is több embert oltottak be a vírus elleni vakcinával

Az oltóhelyek folyamatosan működnek, de csak annyi oltást tudnak beadni, amennyi érkezik. A hétvégén folytatódik a Moderna-vakcinával a 100 fősnél nagyobb idősotthonokban az oltások beadása. 

Ma megjelent egy kormánydöntés arról, hogy az EU-s vakcina beszerzésén túl egyéb forrásokat is keres a kormány. Ezt a feladatot Szijjártó Péter miniszter kapta.

Hír TV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!