2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Operatív Törzs: 30 százalékkal kevesebb új fertőzöttet regisztráltak

Az Operatív Törzs csütörtökön is megtartotta sajtótájékoztatóját.

  • Operatív Törzs: 30 százalékkal kevesebb új fertőzöttet regisztráltak

Egyre kevesebb az új fertőzött

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elmondta, hogy 30 százalékkal kevesebb új fertőzöttet regisztráltak a 17. héten a korábbi héthez képest. Sem az életkori, sem a nemek közötti megoszlás nem változott - tette hozzá. A fertőzöttek 23 százaléka a 40-49 éves korcsoportba tartozik.

Pest megyében és Budapesten regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet - mondta Galgóczi. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy és Heves megyében csökkent az új fertőzöttek száma a legnagyobb mértékben a mögöttünk hagyott héten - közölte. Ahhoz, hogy ezek a tendenciák megmaradjanak, ahhoz egyrészt be kell tartani a védelmi szabályokat, és fel kell venni az oltást.

Galgóczi elmondta, hogy több mint 64 ezer Moderna vakcina érkezik csütörtökön. A Jansen oltóanyaggal is megkezdődött az oltás az oltóbuszokon, majd a jövő héten a háziorvosok is használhatják. 

 

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Földi László a Bayer show-ban + videó

Földi László a Bayer show-ban + videó

Elfogadhatatlan az, hogy influenszerek politizáljanak - így fogalmazott Földi László a Bayer show-ban. A titkosszolgálati szakértő kiemelte, hogy a véleményvezérek a maguk nemében jók, hiszen ezért megy a tömeg utánuk, azonban politikai értelemben nem képzett emberek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!