2021. április 10.,
szombat, Zsolt napja

Müller Cecília: Már csak az OGYÉI jóváhagyása kell a kínai vakcinának

Hír TV

2021. február 19., péntek 10:43

A Sinopharm-vakcina hitelt érdemlően bizonyított, hogy megfelel a hazai követelményeknek - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján.

143 személlyel szemben intézkedtek csütörtökön a rendőrök a maszkviselés szabályainak be nem tartása miatt - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, hogy a tömegközlekedési eszközökön és a várókban 7, a bevásásrlóközpontokban pedig 26-an szegték meg a maszkviselési szabályt.

Tiborszálláson egy presszót fél évre bezártak, mert egy vendég alkoholt fogyasztott - mondta Kiss Róbert. 367-en szegték meg a kijárási tilalmat - tette hozzá.

A harmadik hullám emelkedő szakaszában vagyunk

Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy egyértelműen a harmadik hullám emelkedő szakaszában vagyunk. Az áldozatok száma is 100 fölött van - tette hozzá. Jellemzően a krónikus megbetegedésben szenvedőket érinti végzetesen ez a vírus - mondta a szakember.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy mindent elkövetnek, hogy időben növeljék az oltható személyek számát. Újabb vakcinával bővült a paletta, a kínai vakcina mellé nagyon kielégítő dokumentáció is érkezett - tette hozzá.

Örömmel mondhatom, hogy Paulinyi Zsuzsa vezetésével megvizsgálták a Sinopharm-vakcinát, és hitelt érdemlően bizonyított, hogy megfelel a hazai követelményeknek. Erről a mai napon értesítették az OGYÉI-t.

Az utóbbi testület engedélyezi a vakcinát - tette hozzá. Ha az OGYÉI jóváhagyja, akkor elkezdhető vele az oltás beadása.

Minden irat nyilvános lesz a Sinopharmmal kapcsolatban

Müller Cecília elmondta, hogy 41 ezer ember számára elegendő AstraZeneca-vakcina érkezett. A Sinopharm-vakcinával való összes információt is közzé fogják tenni - tette hozzá. Az utóbbi egy elölt vírust tartalmazó vakcina.

Ők biztosan nem kaphatják meg a kínai vakcinát

Müller Cecília elmondta, hogy 79 százalékos hatákonysága van a kínai vakcinának. A várandósok nem kaphatják meg, valamint azok a krónikus betegek, akiknek a betegsége nincsen egyensúlyban - tette hozzá.

Kapcsolódó anyagunk:

3093 új fertőzött, elhunyt 110 beteg

Hír TV - Origo