2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Operatív Törzs: Nem jöhetnek repülők az Egyesült Királyságból

Az Operatív Törzs megtartja szokásos, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatóját. Az eseményt a HírTV 13 órától élőben közvetíti.

  • Operatív Törzs: Nem jöhetnek repülők az Egyesült Királyságból

Éjféltől nem szállhatnak le a személyszállító repülők, amelyek az Egyesült Királyságból érkeznek - mondta Kiss Róbert. Megjelent a közlönyben, hogy szenteste nincsen érvényben a kijárási tilalom.

244-en szegték meg hétfőn a maszkviselési kötelezettséget - mondta Kiss Róbert. Hétfőn két vendéglátóhelyet zártak be. Az egyiket Pécsett zárták be 30 napra, egy sörözőt. Budapesten egy IV. kerületi eszpresszóban szeszes italt szolgáltak fel, hét napra bezárták a kávézót. 296-an szegték meg a kijárási tilalmat hétfőn. 88 intézkedés volt a tranzitálási szabályok megszegése miatt - mondta Kiss Róbert. 4467 házi karantént rendeltek el hétfőn. 

Óriási lépés történt a járvány elleni védekezésben

Müller Cecília elmondta, hogy óriási lépést tettek előre a járványkezelésben, mivel az Európai Gyógyszerügynökség kiadta az első engedélyt a vakcinára. A két ünnep között érkezik a vakcina - tette hozzá. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a védőoltás mellett az egyéb járványügyi intézkedéseket fenn kell tartani. Jelentős eredmények akkor lesznek, ha minél többen beoltják magukat. 

Ekkora átoltottság kell

Müller Cecília elmondta, hogy 60 százaléknál nagyobb átoltottság kell. Az egyéni védelmet azok számára biztosítják, akik az első vonalban a legnagyobb veszélynek vannak kitéve. Arra kérte az egészségügyi dolgozókat, hogy éljenek az oltási lehetőséggel. 5000 embert tudnak beoltani az első három héten - mondta Müller Cecília. 

Müller Cecília elmondta, hogy több héten keresztül tart majd az egészségügyi dolgozók oltása. Köszönetet mondott azért, hogy már több mint 300 ezren regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra.

Az oltóorvosnak kell majd dönteni arról, hogy ki oltható be, és ki nem. Általában allergiás kizáró okok vannak - mondta Müller Cecília.

Fokozatos folyamat lesz

Továbbra is óvatosnak kell lenni - mondta Müller Cecília. Szólt arról is, hogy csak a második védőoltást követő egy héten belűl lesz védett. Éppen ezért minden szabályt továbbra is be kell tartani. Értelemszerűen egyszerre nem lehet majd 4-5 millió embert védetté tenni. A környező országokban felgyorsult a járvány terjedése. 

Így lehet találkozni az idősotthonokban élőkkel

A látogatási és kijárási tilalom továbbra is érvényben marad az idősotthonok esetében, de a kapcsolattartás lehetőségét próbálták a biztonság jegyében létrehozni - mondta Müller Cecília. Azokat a szabályokat betartva, amiket megalkottak, lehet biztonságosan találkozni az érintettek között a szociális intézmények esetében. Nagyon sok helyen kialakították azokat a helyeket, ahol biztonságosan lehet találkozni. 

 

Müller Cecília elmondta, hogy a lelki egészségünknek is épnek kell maradnia. Aki hosszabb időre elhagyja a szociális intézményt, az két negatív teszttel mehet majd csak vissza - tette hozzá.

 

Hír TV - Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!