2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Operatív Törzs: Tartsuk tiszteletben egymást és az időseket

  • Operatív Törzs: Tartsuk tiszteletben egymást és az időseket

Nyolc üzletet zártak be a hétvégén

Kiss Róbert rendőr alezredes azt mondta, 683 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselési szabályok megszegése miatt a hétvégén. Nyolc üzletet zártak be a hétvégén. 

A hétvégén 1293 személlyel szemben intézkedtek, ebből 1258-an a kijárási korlátozást szegték meg. Kiss Róbert közölte, hogy a tranzitálási szabályokat 140-en szegték meg. 

Csökkent a tesztelésre való várakozás

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy a jelentősen csökkent a tesztelések esetében a várakozási idő. Ez azért fontos, mert hétfőtől az összes mintavétel meghaladta az 1,64 milliót. 

Több a gyógyultak száma, mint az új betegeké

Müller Cecília arról is beszélt, hogy az utóbbi napokban a fertőzések számának a növekedésével sajnos számolni kell a meghaltak számának a növekedésével. Kijelentette, hogy egy járványhelyzet értékelésénél nem csak az abszolút számok a lényegesek, hanem tendenciákat és arányokat is figyelembe kell venni - tette hozzá. Több volt az újonnan gyógyultként regisztráltak száma, mint az új fertőzöttek száma. 

A kórházakban ápoltak száma még jelentős - mondta Müller Cecília. Látszik, hogy a járványgörbe esetében egyfajta lassulás van, és abban bízik, hogy ez a görbe idővel kiegyensúlyozott lesz - tette hozzá. 

A célzott tesztelés első hete lezajlott - mondta Müller Cecília. Kedden tájékoztatás lesz ennek eredményéről.

Müller Cecília: Tartsuk tiszteletben egymást és az időseket

Továbbra is fontos, hogy betartsuk a védelmi intézkedéseket – mondta Müller Cecília. Most teremtjük meg annak lehetőségét, hogyan tudjuk a karácsonyt eltölteni. Hamarosan dönt a kabinet arról, hogyan lehet a karácsonyt eltölteni - tette hozzá. Tartsuk tiszteletben egymást és az időseket - mondta Müller Cecília. Az idősek semmiképpen se menjenek tömegbe - tette hozzá.

Müller Cecília kérdésre azt mondta, hogy az idősek a saját védelmük érdekében a számukra kijelölt idősávot vegyék igénybe.

Aki külföldön üzleti és kereskedelmi tevékenységet folytat, és ezt igazolja, annak nem kell karanténba vonulnia - mondta kérdésre Kiss Róbert.

„Bírja az ellátórendszer a járványt”

Magyarországon 78 intézményben látnak el koronavírusos betegeket. A leginkább leterhelt helyek között van a debreceni, a miskolci és a nyíregyházi kórház, valamint a Semmelweis Egyetem - mondta Müller Cecília. Szólt arról is, hogy a halasztható műtétek kivezetésével jelentős mennyiségű ágy nyílt meg. Bár rendkívül leterheltek a szakemberek és minden ellátó személyzet, de minden rendelkezésre áll. 

5595 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 217 122 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 151 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 823 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő, az aktív fertőzöttek száma 148 439 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 20%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 25%-a budapesti. 7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható.

Hír TV - Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!