2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Belföld

Müller Cecília: Nincs idő a várakozásra az oltással kapcsolatban

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs kedden is online sajtótájékoztatót tartott.

  • Müller Cecília: Nincs idő a várakozásra az oltással kapcsolatban

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 679 730 fő, közülük 1 711 723 fő már a második oltását is megkapta. 1253 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 772 707 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 183 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 984 főre emelkedett.

Kiss Róbert elmondta, hogy hétfőn 648 ember nem viselt maszkot, ebből 621-en a közterületen nem viseltek maszkot.

103-an szegték meg a kijárási tilalmat hétfőn. 1707 hatósági házi karantént rendeltek el hétfőn. 567 büntetőeljárást rendeltek el tavaly tavasz óta a járványüggyel kapcsolatban.

Az oltás életet ment

Müller Cecília elmondta, hogy az oltás életet ment. Mindez azért is fontos, mert a járvány a világon nagyon erőteljesen erősödik.

Európában a harmadik hullám leszálló szakaszában vagyunk

- tette hozzá.

Mindez a védőoltásoknak és a szabályok betartásának köszönhető. 

A héten minden védőoltástípus rendelkezésre áll

Most már rendelkezésre áll a védőoltásoknak az a mennyisége, hogy mindenki megkapja az oltást.

A héten minden védőoltástípus rendelkezésre áll, így aki oltakozni szeretne, az megteheti

- mondta Müller Cecília. Szerdáig áll nyitva az online időpontfoglalás a Sinopharm-vakcinára - tette hozzá. 

Mostanra mindenki számára elérhető a védőoltás

Müller Cecília elmondta, hogy a vakcina beadását követően nem rögtön alakul ki a védettség.

A héten még számos vakcinaszállítmány érkezett, és érkezik. 480 ezer Szputnyik-vakcina érkezett kedd reggel. 200 ezer első komponensű és 280 ezer második komponensű anyagot tartalmaz. Több mint 355 ezer adag Pfizer és 19 200 AstraZeneca érkezett. Mintegy 324 ezer adag AstraZeneca érkezik még a héten. 

Elérkezünk ahhoz az időponthoz, amikor bárki számára elérhető a védőoltás. Ez egy nagyon nagy eredmény, így már minden csak rajtunk múlik, mert csak ez jelentheti a kiutat a járványból. 

Itt lehet jelezni a problémákat a védettségi igazolvánnyal kapcsolatban

A védettségi igazolványról azt mondta, hogyha valakinek problémája van, akkor az ügyfélkapun keresztül jelezze a problémáját, és egy elektronikus űrlapot kell kitöltenie. Müller Cecília közölte, hogy ugyanezt a kormányablakoknál is meg lehet tenni.  

Rekordon az oltást akarók aránya

A KSH ismét megjelentett adatokat a vakcinafelvételi hajlandósággal kapcsolatban. Müller Cecília közölte, hogy a magyar lakosság 62 százaléka mondta azt, hogy oltáspárti, és szeretne élni a védőoltás lehetőségével.

A védőoltások már bizonyítottak. 

Minden eszközzel azon kell lenni, hogy ne fertőződjünk meg - mondta Müller. A magyar lakosság 37 százaléka van már beoltva - tette hozzá.

Mindez hatalmas szervezést igényelt, nagyon sokan dolgoztak ezen eredményért.

Itt vannak az országos fertőzési adatok

A legfontosabb eredmény, hogy országos szinten a fertőzöttek száma 35 százalékos csökkenést mutat a 15. hétről a 16. hétre - mondta Müller Cecília. Minden a szabályok betartásának és a védőoltások eredményének tudható be. Közel 10 ezerrel csökkent a heti új fertőzöttek száma. Életkor szerint továbbra is a 40-49 éves korosztályban volt a legtöbb fertőzött.A területi érintettség változatlan országos szinten. Továbbra is minden településen jelen van a vírus. 

13 százaléknyi részt tesz ki a főváros, 12 százalék Pest megye és 7 százalékban Borsod-Abaúj-Zemplén megye - tette hozzá. Tolna megyében a legalacsonyabb a fertőzöttek aránya. 

A legnagyobb arányban Vas megyében csökkent az új fertőzöttek aránya, 48 százalékos csökkenés. Szabolcsban 44, Komárom-Esztergom megyében 42 százalékkal csökkent az új esetek száma egy hét alatt.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!