2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Operatív törzs: Újabb lendületet kaphat a védőoltások beadása

Az új fertőzöttek száma egyötödével csökkent az előző héthez képest, és a szennyvizekben mért vírus-örökítőanyag mennyisége is kevesebb - ismertette az országos tiszti főorvos. Müller Cecília elmondta, a védőoltásra regisztráltak száma már meghaladta a 4 millió 300 ezret, Magyarország pedig továbbra is Európa élvonalában van az átoltottság terén.

  • Operatív törzs: Újabb lendületet kaphat a védőoltások beadása

A legfrissebb adatok szerint meghalt 199, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1645 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu kedden, kiemelve: eddig 3 317 052 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 400 703-an már a második adag vakcinát is megkapták. 754 833-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké 25 580-ra, a gyógyultaké 461 181-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 268 072. Kórházban 8602 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 980-an vannak lélegeztetőgépen.

Közelítünk a 3,5 millióhoz

Közeledik az az időpont, amikor az első oltást megkapók aránya eléri a 3,5 milliót. Ha ez megtörténik, akkor a teraszok és kerthelységek reggel 5 és este fél tíz között lehetnek nyitva - mondta Kiss Róbert. Kint nem kell maszkot viselni, de bent igen, a vendéglétóhely összes alkalmazottjának kötelező a maszk viselése - mondta a rendőr alezredes. A szállodákban csak az üzleti céllal tartózkodókat szolgálhatják ki. 

Egy évre bezártak egy presszót

Kiss Róbert szólt arról is, hogy hétfőn 545 ember nem viselt maszkot, 537-en közterületen nem viseltek maszkot. Balotaszálláson egy presszóban megszegték a szabályokat, de már második alkalommal, ezért egy évre bezárták a presszót. 214 ember szegte meg a kijárási tilalmat. 

A regisztráltak közel 70 százalékét már beoltották

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy már több mint 4,3 millióan regisztráltak védőoltásra, és közülük 69 százalékot már legalább egy alkalommal beoltottak. A lakosság 33,4 százaléka már beoltott, míg az EU-ban csak 18,5 százalék. A csökkennő járványügyi adatok a védőoltások miatt alakult ki. 

Pozitív hírek a hazai oltóanyagokról

Müller Cecília elmondta, hogy a Magyarországon használt oltóanyagokról pozitív hírek jelennek meg a világban. Ezek nagyon fontos információk, hogy az oltásba vetett bizalom tovább nőjön - tette hozzá. A 65 év feletti regisztráltak 93 százaléka már be van oltva, az aktív korúak körében 53 százalékos ez az arány. 

Újabb lendületet kaphat a védőoltások beadása

Hétfőn több mint 68 ezer adag Moderna-vakcina érkezett - mondta Müller Cecília. 72 ezer adag Astra Zeneca érkezik kedden, az utóbbi vakcinákat a második körös oltásra használják. Kedden érkezik 248 040 Pfizer-vakcina érkezik, valamint második dózisú Szputnyik vakcinát várnak. Érkezhet még kínai vakcina is a héten. Ezzel újabb lendületet kaphat a védőoltások beadása - mondta Müller. Rövid időn belűl elérhetjük, hogy minden regisztrált be lesz oltva. 

Enyhe csökkenés

Enyhe csökkenés látható a járványügyi adatokban - mondta Müller Cecília. Még mindig magas a kórházban ápoltak száma - tette hozzá. A brit mutáns miatt nagyon nehéz a súlyos állapotban lévők kezelése - mondta. 

Az óvatosság és a rendszabályok betartása továbbra is indokolt

Müller Cecília arról is beszélt, hogy a szennyvizekben egy enyhe csökkenés látható, de még mindig nagyon magas a víruskoncentráció szintje. Az óvatosság és a rendszabályok betartása továbbra is indokolt - tette hozzá. Miskolcon enyhe emelkedés, de Debrecenben már csökkenő tendencia látható. 

Nagyot esett az új fertőzések száma Somogy megyében

Budapesten regisztrálták a betegek 14, Pest megyében pedig a 13 százalékát a múlt héten - mondta Müller Cecília. A változások irányát tekintve a 15. héten a korábbi héthez képest Somogy megyében 40, Tolna és Győr-Moson-Sopron megyében 34-34 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. A koronavírus ellen a leghatékonyabb védekezési mód az oltás - mondta Müller.   

Hirtv - Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!