2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Müller Cecília: Regisztráljon mindenki az oltásra

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján elmondta, kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, és arra kért mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra.

  • Müller Cecília: Regisztráljon mindenki az oltásra

 

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, kedvezően alakulnak a járványügyi adatok. A járvány zajlik, mert látható, hogy nemzetközi viszonylatban esélyes egy harmadik hullám. Azzal az oltakozási folyamattal igyekszünk mindent megtenni, hogy az ország lakosságát megvédjük a súlyos szövődményektől.

Az országos tisztifőorvos kitért arra is, hogy a pandémia még nem ért véget, mivel a szennyvízvizsgálatokból ki tudják mutatni a vírus örökítőanyagának a jelenlétét, amely országosan emelkedésnek indult.

Müller Cecília elmondta, hogy Oroszországból egymillió ember beoltására elegendő vakcina érkezik majd, míg Kínából 2,5 millió ember oltására elegendő. 40 ezer ampullányi Szputnyik V érkezett, amelyet épp most szállítanak a Hungaropharma telepére. Az országos tisztifőorvos kiemelte, a vakcina elégséges védelmet nyújt a betegség lefolyásával szemben.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a koronavírus nem egyszerű felső légúti megbetegedés, ezért mindenki regisztráljon az oltásra. 

Az üzletekben, a vendéglátó- és szálláshelyeken nem volt szükség rendőri intézkedésekre hétfőn

Az üzletekre, a vendéglátóhelyekre, a szálláshelyekre, valamint a szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozások megszegése miatt hétfőn nem kellett intézkedni a rendőröknek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a  koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján. 

Gál Kristóf alezredes elmondta: a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt hétfőn 213-szor intézkedtek a rendőrök. Közterületen 198-an, tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein négyen, egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyeken pedig tizenegyen szegték meg hétfőn a maszkviselési szabályokat - ismertette.

Hozzátette: a védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet tavaly szeptember 21-i hatályba lépése óta 22 763-szor intézkedtek maszkviselési szabályok megsértése miatt.

 

Kapcsolódó:

578-cal emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Hír TV/origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!