2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Operatív törzs: Felfüggesztik a kijárási tilalmat szenteste

Megszülettek a karácsonyra vonatkozó kormánydöntések. Felfüggesztik a kijárási tilalmat december 24-én, valamint megtiltották a Nagy-Britanniából érkező gépek leszállását Magyarországon - hangzott el az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

  • Operatív törzs: Felfüggesztik a kijárási tilalmat szenteste

 

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője bejelentette, hogy már megszülettek a karácsonyra vonatkozó kormánydöntések:

  • szentestére, december 24-ére felfüggesztik a kijárási tilalmat, és
  • megtiltották a Nagy-Britanniából érkező gépek leszállását Magyarországon.

Hétfőre 2141 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és elhunyt 183 beteg. A kórházban kezeltek száma 7097 fő, és 517-en még lélegeztetésre szorulnak. Müller Cecília országos tisztifőorvos emlékeztetett:

csökkenni látszik a fertőzöttek száma, de a tendenciákat kell követni és korai következtetéseket nem szabad ebből levonni,

az elhunytak száma is még mindig magas. Ismét vannak köztük fiatalok, egy 23 éves beteg is elhunyt, neki számos súlyos betegsége volt - hangzott el a tájékoztatón.

Ma ülésezik az Európai Gyógyszer Ügynökség, és remélhetőleg megszületik az uniós engedély a Pfizer-vakcina forgalmazásáról és lehetővé teszik elérhetőségét a tagországok számára – mondta Müller Cecília.

Ha ezt ma valóban közzéteszik, akkor néhány napon belül megérkezhet az engedély és Magyarországon is el lehet kezdeni a védőoltások beadását. Erre Magyarország felkészült – jelentette ki a szakember, emlékeztetve, elsőként az egészségügyi dolgozók részére ajánlják fel az oltakozás lehetőségét

Az alkalmazási iratban azt is leírják, hogy mikor nem javasolják az oltás beadását, így mindenki felelősen tud majd dönteni arról, hogy igénybe kívánja-e venni a vakcinát.

Az oltások megkezdésével egy új szakasz indul a vírus elleni védekezésben

Ez a járvány még nem a közeljövőben fog véget érni

– ismételte meg Müller Cecília az Orbán Viktor által is elmondottakat. Az oltások megkezdésével egy új szakasz indul a vírus elleni védekezésben.

Nincs olyan vakcina, ami száz százalékos védelmet ad és az egyéni reakciók változatosak lehetnek, ezért minél többen oltják be magukat, annál nagyobb a társadalom védettsége. Hatvan százalékos vagy afeletti átoltottság már jelentősen lassítani tudja a járvány terjedését.

Mivel több országban már használják a védőoltásokat, több leiratot is kibocsátottak már a nemzeti hatóságok, de az európai gyógyszerügynökség által kiadottat fogják alapul venni.

A védettség a második oltást követő egy hétben alakul ki

– hangsúlyozta Müller Cecília.

Kapcsolódó:

2141-gyel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!