2020. október 25.,
vasárnap, Blanka, Bianka napja

Az operaháznál pótolja nagygyűlését a baloldal

2014. március 22., szombat 15:06, frissítve: szombat 15:42

A Békemenet után egy nappal tartják meg nagygyűlésüket a kormányváltók. Az erős szél miatt elmaradt, eredetileg március 15-ére tervezett demonstrációt az Erzsébet híd helyett az operaháznál rendezik meg, március 30-án, délután fél 3-kor.

Tóbiás József, a szocialisták frakcióvezető-helyettese hozzátette, azért választották ezt a helyszínt, mert 2012. január 2-án az Operában ünnepelték a kormánypártok az új alaptörvényt. Tóbiás elmondta, mindenkit várnak a rendezvényre, aki április 6-án le akarja váltani az Orbán-kormányt. A nagygyűlésen beszédet mond mások mellett Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is.

„Szimbolikus a helyszín, 2012. január másodikán már találkoztak először politikai pártok, civilek, állampolgárok itt, az Andrássy úton, amikor éppen az operaházban az alaptörvény, a gránit szilárdságú alaptörvénynek az ünnepét tartotta a kormány. Akkor elkezdődött, és most látszik beteljesedni április 6-án az, aminek az a célja, hogy ne legyen a társadalom többsége kirekesztve a hatalomból” – fogalmazott Tóbiás József.

Forrás: Hír TV