2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Az önkényuralmi jelképek terjesztése, közszemlére tétele lesz tiltott

Az önkényuralmi jelképek használatának általános tiltása helyett a jelképek köznyugalom megzavarására alkalmas terjesztése, nagy nyilvánosság előtti használata lesz tiltott – mondta Répássy Róbert a parlamentben.

Az igazságügyi államtitkár hozzátette, a korábbihoz képest azért szűkül a büntetendő magatartások köre, mert az Alkotmánybíróság (Ab) a szabályozást pontatlannak ítélte, amely ellentétes bírói döntésekhez és önkényes jogértelmezésre ad lehetőséget.

„A 20. század legsötétebb diktatúrái nem veszhetnek a feledés homályába, így e totalitárius diktatúrák által elkövetett bűnök áldozatira történő emlékezés része az is, hogy e diktatúrák jelképeinek a köznyugalom megzavarására alkalmas használata nem megengedett, különösen akkor, ha az áldozatok emberi méltóságát vagy emlékét megsérti” – fogalmazott Répássy Róbert.

Vonáék nem támogatják az enyhítést

A Jobbik nem támogatja a szabályozás enyhítését, Vona Gábor elnök arra hivatkozott, hogy pártja fontosabbnak tartja a kegyeleti jogot, mint a véleménynyilvánítás szabadságát.

„Azt a provokatív mondatot fogom mondani, hogy nem, jelen pillanatban nem a holokauszt relativizálása jelent társadalmi problémát Magyraszágon, hanem a kommunizmus relativizálása – fogalmazott Vona Gábor. – Nem a náci bűnök tagadása az élő példa, hanem a szocialista rendszer bűneinek a tagadása, gondoljunk csak Biszku Bélának az esetére” – tette hozzá a Jobbik elnöke.

Az Országgyűlés kedden kezdte meg a vitát az önkényuralmi jelképek használatának újbóli büntetőjogi szankcionálásáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására + videó

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!