2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Az LMP nem tud Gyurcsány Ferenc szorító öleléséből szabadulni

– Az LMP-nek a többi ellenzéki párttal ellentétben az az álláspontja, hogy az EU-s pénzek nekünk, magyaroknak járnak. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a kormány hibás, az uniós fősodorral szembemenő politikájának a következménye, hogy ezt a pénzt elveszik – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Ungár Péter.

  • Az LMP nem tud Gyurcsány Ferenc szorító öleléséből szabadulni

A párt képviselője kaotikusnak nevezte, ahogy a kormány a zöldenergia kérdéséhez áll, de szerinte nem áll jól Paks II ügye sem, amit végül egy amerikai beruházó építhet majd meg. Ungár Péter bírálta a nemrég módosított szociális törvényt is, ami szerinte olyan érzéketlenségről tesz bizonyságot, hogy még „Kóka János is megnyalta volna mind a tíz ujját, ha ő terjeszti be". 

Válaszában Latorcai Csaba úgy fogalmazott: az Európai Bizottság múlt heti döntése siker is és kudarc is egyben.

- Mérhetetlen siker, hogy immáron másfél éves megfeszített tárgyalásokat követően az újjáépítési alapra vonatkozó magyar tervet az EB elfogadásra ajánlja, így 2023-tól érkezhetnek az uniós források. Siker az is, hogy az EB olyan értékelést adott a magyar tervnek, hogy ennél jobbat még nem adott uniós tagállamnak – fogalmazott az államtitkár. 

Hangoztatta ugyanakkor, hogy a megállapodás „annak a dollárbaloldalnak a kudarca, amely az elmúlt hónapokban minden eszközt megragadott arra, hogy Magyarország, a magyar emberek és vállalkozások ne jussanak hozzá ezekhez a forrásokhoz".

Latorcai Csaba szerint az LMP az útkeresés időszakában van, a kint is vagyok, bent is vagyok taktikáját alkalmazta akkor, amikor az Európai Unióval történő megegyezést szolgáló törvényjavaslatokról szóló szavazáskor bent voltak az ülésteremben, de gombot nem nyomtak. 

– Így viszont, képviselő úr, nem lesz más a politika. Nem lesz más, ha nem szavaznak, és nem lesz más, hogyha nem foglalnak állást egyes kérdésekben úgy, ami esetleg a dollárbaloldaltól a jövőben megkülönböztetné önöket – fogalmazott az államtitkár, aki szerint ugyanakkor az LMP még ha akarna, akkor sem tudna Gyurcsány Ferenc szorító öleléséből szabadulni. 

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!