2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Az LMP lépéseket vár a Jobbiktól

A sorozatos botrányok ellenére sem mond le Sneider Tamás. A Jobbik a Fidesz ármánykodásának tartja, hogy elnökükről több kompromittáló felvétel is megjelent az elmúlt hetekben. Hétfőn a Hír TV mutatott be egy felvételt, amelyen Sneider Tamás pártelnökké választása után cigányok agyonütéséről beszél. A Jobbik frakcióhelyettese szerint egy megvágott felvétel került nyilvánosságra. Egy volt tagjuk azt állítja: párton belül akarják megbuktatni Sneidert. A baloldali pártok továbbra is kitartanak szövetségi politikájuk mellett.

  • Az LMP lépéseket vár a Jobbiktól

„Ugyanis valóban, már az elején elmondtam, én tudok egy kicsit a nép embere lenni, a nép gyermeke, eszünk egy kis bográcsot, bográcsolunk, így, úgy, amúgy. Másrészt pedig, én tudok lenni az úgynevezett erős ember kategóriája, aki meg tudja védeni az országot, az embereket, satöbbi. Jöhetnek a cigányok, én mindenkit agyonütök ugye, sorolhatnám…”

A Hír TV birtokába került felvételen nem sokkal pártelnökké választása után beszélt erről a Jobbik elnöke. Az elmúlt hetekben több nagy visszhangot kiváltó ügye is nyilvánosságra került, Sneider Tamás mégsem gondolkozik lemondáson:

– Ne haragudjon, tervezi, hogy bocsánatot kér?
– Nem, azt tervezem, hogy mindenkit beperelek, önöket is természetesen.
– Lemond?
– Önöket is beperelem és minden sajtóterméket.
– De miért fog beperelni minket? Nem igaz, amit látunk a felvételeken?

A Jobbik álláspontja szerint egy utólag módosított felvétel jelent meg Sneider Tamásról. A párt frakcióvezető-helyettes a kormánypártokat sejti a szivárogtatás mögött. „Ez a felvétel nem más, mint a Fidesz gyűlöletkampányának újabb állomása. Ez egy manipulatívan megvágott felvétel, amellyel a Fidesznek egy célja van, hogy a Jobbikot, mint legerősebb ellenzéki pártot lejárassa, hogy az ellenzéki együttműködést – amely például a rabszolgatörvénnyel kapcsolatosan megvalósult – szétverje, pontosan azért, hogy a saját hatalmát bebetonozza” – nyilatkozta Lukács László György.

Egy volt jobbikos politikus szerint viszont párttársai akarják lejáratni elnöküket. Volner János Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a legutóbbi hangfelvételt is a Jobbik tagjai szivárogtatták azért, hogy megbuktassák Sneider Tamást. „Sneidernek el kellett volna engednie a kormányrudat, úgy látom, hogy nem érti meg az idők szavát. Meggyőződésem, hogy tovább folyik a nyírása, és amikor sikerül kinyírni Sneider Tamást annyira, hogy lemondatják, önként fog majd visszavonulni, akkor megtörténik ez a szerepcsere” – fogalmazott Volner János. A politikus szerint a Jobbik belső ellenzékének célja, hogy Stummer János kerüljön a párt élére.

Belső ügy?

Közben kedden újra közös sajtótájékoztatóra álltak ki a baloldali pártok a Jobbik egyik képviselőjével. A legtöbben azt mondják, hogy a párt belső ügyének tekintik a Sneider Tamásról megjelenteket. Az LMP azért elvárná, hogy valamilyen következménye legyen a Jobbikon belül a pártelnök ügyeinek.

Korábban nyílt levélben szólította fel a baloldali pártokat a Mindent a Cigányokért Egyesület, hogy határolódjon el a Jobbiktól. Rafael Gyula Sneider Tamás pártelnök legújabb kiszivárgott hangfelvételére reagálva pedig már azt mondta: ezentúl a cigányságtól nem számíthatnak szavazatra az ellenzéki pártok. „A roma baloldali szavazók azt látják, amik most történnek, amik Sneider Tamásról nyilvánosságra kerülnek. Felfogják azt, hogy itt a baloldal nem demokratikus elvek mentén működik, tevékenykedik, politizál, hanem egyszerűen eladta magát a Jobbiknak, de nem tudjuk, hogy miért” – nyilatkozta Rafael Gyula.

Az LMP a Jobbik belső ügyének tekinti Sneider Tamás kiszivárgott hangfelvételeit, viszont azt várja, hogy lesz következménye a botrányos ügyeknek. „A Jobbik úgynevezett néppárti fordulatát a Jobbik tudja végrehajtani, ezért a Jobbiknak mindenképp lépnie kellene egyben az ügyben valamit. Az LMP belügyei az elmúlt években számtalanszor próbáltak beleszólni, mi ezt a hibát nem fogjuk elkövetni más pártok esetében” – fogalmazott Turcsán Szabolcs, a párt országos elnökségének tagja.

 Bár a rasszizmust a Demokratikus Koalíció is elítéli, továbbra is együttműködnének a Jobbikkal. „Az, hogy a rabszolgatörvény itt van, és itt állunk, az természetesen egy másik ügy és közös felelősségünk, hiszen a munkavállalók megvédése az nem keverendő össze rossz karlendítésekkel és elfogadhatatlan karlendítésekkel. Ezért a Demokratikus Koalíció álláspontja az, hogy az önkormányzati választásokon is azt az egy embert kell megtalálnunk majd a választókörzetekben, akinek esélye van a győzelemre” – nyilatkozta Gréczy Zsolt, a DK országgyűlési képviselője. 

Egyelőre egyedül a Liberálisok jelezték, hogy ők semmilyen együttműködésre nem hajlandóak a továbbiakban a Jobbikban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Matt Schlapp: Magyarország csodálatos példát mutat + videó

Magyarország csodálatos példát mutat, mert kiáll mindazért, ami fontos, csodálatos szövetséges, ihletet ad az amerikaiaknak - mondta a CPAC Foundation elnöke csütörtökön Budapesten, a Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!