2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Sneider a Facebookon büszkélkedik szkinhed múltjával

Egy fiatalkori interjúját osztotta meg a Facebookon Sneider Tamás. A Jobbik elnöke még a 90-es évek elején beszélt arról a Magyar Narancsnak, hogy meg tudja érteni a romákat és a színes bőrűeket bántalmazó szkinhedeket. A Jobbik elnöke most azért vette elő újból az interjút, mert szerinte ismét aktuálisak azok a gondolatok, amelyeket 30 éve megfogalmazott.

  • Sneider a Facebookon büszkélkedik szkinhed múltjával

„Ezért a válaszom arra, hogy összefogunk-e a Jobbikkal az önkormányzati választásokon számtalan településen, határozottan az, hogy igen.” Kunhalmi Ágnes múlt héten tette világossá, hogy az antiszemita botrányokba keveredett Jobbikkal továbbra is a közös jövőt tervezik. Bár korábban a szocialista Ujhelyi István EP-képviselő épp a Jobbikkal pereskedett arról, hogy szkinhednek nevezhető-e a Jobbik elnöke – amit a szocialisták meg is nyertek.

„Továbbra is úgy hiszem, hogy egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt, Roy nevű szkinhednek nincs helye a magyar közéletben” – erősítette meg említett nyilatkozatát a per után Ujhelyi a Népszavának.

Az MSZP-sek ma már szemet hunynak a náci múlt felett.

„Ebben a perben, mivel Sneider Tamásnak közszereplőként több mindent el kell tűrnie, igen, ezt kimondták. Csak az a probléma hogy kinek hiszünk. Tehát most Sneider Tamásnak hiszünk, vagy pedig annak, hogy más mit gondol Sneider Tamásról” – mondta Szilágyi György, a Jobbik képviselője.

Szilágyi György a legutóbbi rágalominfón megkérdőjelezte a bíróság döntését és vezetőjének hisz.

„Ön mondhatja azt, hogy esetleg Sneider Tamás most tagadja, hogy szkinhed lett volna bármikor. De vegye, már elő legyen szíves a 92-es Magyar Narancsot” – mondta újságírói kérdésre a politikus.

Ezt a pártelnök is megtette. Bár ebből a cikkből más derült ki. Közösségi oldalán megosztotta ugyanis korábbi nyilatkozatát. Mégpedig azzal a szöveggel, hogy nosztalgia. A Jobbik elnöke most azért vette elő újból az interjút, mert szerinte ismét aktuálisak azok a gondolatok, amelyeket 30 éve megfogalmazott. Azt nyilatkozta, hogy meg tudja érteni a romákat és a színes bőrűeket bántalmazó szkinhedeket.

„Sneider Tamás lehet büszke a saját életére, ha ő a szkinhed életét értéknek tarja, akkor lehet arra is büszke. Ebben a kérdésben nem vagyunk egy platformon. Valószínűleg soha nem leszünk” – mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője, aki azonban elfogadhatatlannak tartja főnöke kijelentését.

„Nekem ez elfogadhatatlan. Hogyha Ő ezt írta, akkor számomra ez elfogadhatatlan” – tette hozzá.

Sneider Tamás sorozatos botrányai óta nem állt nyilvánosság elé. Érdemben nem cáfolta a róla szóló híreket. Feleségét is érintő botrány után egyszer állt kamera elé.

„Ez csak vicc” – a pártelnök így kommentálta felesége náci karlendítését. Képviselőtársa Varga-Damm Andrea megígérte a Hír TV-nek, hogy rá fogja venni a pártelnököt, hogy álljon ki a sajtó elé és tisztázza magát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!