2020. április 8.,
szerda, Dénes napja

Sneider a Facebookon büszkélkedik szkinhed múltjával

Hír TV

2019. január 28., hétfő 11:06, frissítve: hétfő 17:44

Egy fiatalkori interjúját osztotta meg a Facebookon Sneider Tamás. A Jobbik elnöke még a 90-es évek elején beszélt arról a Magyar Narancsnak, hogy meg tudja érteni a romákat és a színes bőrűeket bántalmazó szkinhedeket. A Jobbik elnöke most azért vette elő újból az interjút, mert szerinte ismét aktuálisak azok a gondolatok, amelyeket 30 éve megfogalmazott.

„Ezért a válaszom arra, hogy összefogunk-e a Jobbikkal az önkormányzati választásokon számtalan településen, határozottan az, hogy igen.” Kunhalmi Ágnes múlt héten tette világossá, hogy az antiszemita botrányokba keveredett Jobbikkal továbbra is a közös jövőt tervezik. Bár korábban a szocialista Ujhelyi István EP-képviselő épp a Jobbikkal pereskedett arról, hogy szkinhednek nevezhető-e a Jobbik elnöke – amit a szocialisták meg is nyertek.

„Továbbra is úgy hiszem, hogy egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt, Roy nevű szkinhednek nincs helye a magyar közéletben” – erősítette meg említett nyilatkozatát a per után Ujhelyi a Népszavának.

Az MSZP-sek ma már szemet hunynak a náci múlt felett.

„Ebben a perben, mivel Sneider Tamásnak közszereplőként több mindent el kell tűrnie, igen, ezt kimondták. Csak az a probléma hogy kinek hiszünk. Tehát most Sneider Tamásnak hiszünk, vagy pedig annak, hogy más mit gondol Sneider Tamásról” – mondta Szilágyi György, a Jobbik képviselője.

Szilágyi György a legutóbbi rágalominfón megkérdőjelezte a bíróság döntését és vezetőjének hisz.

„Ön mondhatja azt, hogy esetleg Sneider Tamás most tagadja, hogy szkinhed lett volna bármikor. De vegye, már elő legyen szíves a 92-es Magyar Narancsot” – mondta újságírói kérdésre a politikus.

Ezt a pártelnök is megtette. Bár ebből a cikkből más derült ki. Közösségi oldalán megosztotta ugyanis korábbi nyilatkozatát. Mégpedig azzal a szöveggel, hogy nosztalgia. A Jobbik elnöke most azért vette elő újból az interjút, mert szerinte ismét aktuálisak azok a gondolatok, amelyeket 30 éve megfogalmazott. Azt nyilatkozta, hogy meg tudja érteni a romákat és a színes bőrűeket bántalmazó szkinhedeket.

„Sneider Tamás lehet büszke a saját életére, ha ő a szkinhed életét értéknek tarja, akkor lehet arra is büszke. Ebben a kérdésben nem vagyunk egy platformon. Valószínűleg soha nem leszünk” – mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselője, aki azonban elfogadhatatlannak tartja főnöke kijelentését.

„Nekem ez elfogadhatatlan. Hogyha Ő ezt írta, akkor számomra ez elfogadhatatlan” – tette hozzá.

Sneider Tamás sorozatos botrányai óta nem állt nyilvánosság elé. Érdemben nem cáfolta a róla szóló híreket. Feleségét is érintő botrány után egyszer állt kamera elé.

„Ez csak vicc” – a pártelnök így kommentálta felesége náci karlendítését. Képviselőtársa Varga-Damm Andrea megígérte a Hír TV-nek, hogy rá fogja venni a pártelnököt, hogy álljon ki a sajtó elé és tisztázza magát.