2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Az LMP felszólította Fekete-Győr Andrást, hogy kérjen bocsánatot

Bocsánatot kell kérnie Fekete-Győr Andrásnak azért, mert a magyarok ellen kampányolt Erdélyben - jelentette ki az LMP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában. A KDNP frakciószóvivője pedig azt mondta, a DK és a Momentum nem sokban különbözik, hiszen mindketten a magyarok ellen dolgoznak.

  • Az LMP felszólította Fekete-Győr Andrást, hogy kérjen bocsánatot

Csaknem 25 ezer szavazattal Soós Zoltán nyerte a marosvásárhelyi polgármester-választást vasárnap. Soós egyedüli magyar jelöltként szállt versenybe, de mind a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, mind az Erdélyi Magyar Szövetség támogatta.

A Momentum viszont a múlt héten ellene és az összes magyar induló ellen is kampányolt.

Hétfőn több ellenzéki politikus is gratulált parlamenti felszólalása során Soós Zoltán győzelméhez. A LMP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában egyenesen arra szólította fel Fekete-Győr Andrást, hogy kérjen bocsánatot azért, mert Erdélyben arra kérte a magyar embereket, hogy egy román pártot támogassanak. Keresztes László Lóránt hozzátette: a Momentum egy olyan párt támogatására buzdította az erdélyi magyarokat, ami tagadja az autonómiát, és amitől az erdélyi magyarok semmilyen támogatásra nem számíthatnak.

A KDNP frakciószóvivője azt mondta, az elmúlt tíz évben körvonalazódott a nemzeti egység a határon túli magyarok támogatásának ügyéből, a DK és a Momentum viszont kivonja magát ebből. Nacsa Lőrinc szerint, bár a két párt meg akarja különböztetni magát egymástól, de valójában nem sokban különböznek, hiszen mindketten a magyarok ellen dolgoznak.

Tavaly novemberben a Momentum politikusai nemcsak román, hanem szlovák jelöltek mellett is kampányoltak a magyarokkal szemben.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

Üzenetet kapott az OBH-tól a fenyegetőző Gyurcsány + videó

A Vezércikk mai adásában többi között szó volt Clark tábornok a Soros-hálózatot leleplező rejtélyes videójáról, a baloldal 860 millió forintba kerülő kéretlen sms-eiről, Gyurcsány fenyegetőzéséről és a bővítéspárti magyar EU-elnökségről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!