2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Az LMP és a Jobbik sem akar közös ellenzéki Európai Parlamenti listát

Elutasítja az MSZP tervét a Lehet Más a Politika. A szocialisták azt szeretnék, hogy az ellenzéki pártok közös európai parlamenti listán induljanak a 2024-es választáson. A Jobbik politikai sci-finek nevezte a tervet.

  • Az LMP és a Jobbik sem akar közös ellenzéki Európai Parlamenti listát

Politikai sci-fibe illő felvetésnek tartom mindezt – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, Jobbik-Konzervatívok alelnöke.

Hallani sem akar a szocialisták tervéből a Jobbik-Konzervatívok. A párt élből utasította el a szocialisták tervét, amely szerint közös listán kellene indulniuk az európai parlamenti választásokon az ellenzéki pártoknak.

Z. Kárpát Dániel hozzátette: Ezt korábban is kimondhattam és kimondhattuk, de nyilván én egy darab alelnök vagyok a Jobbikon belül. Elnökségi döntés akkor lehet, hogyha egy komoly felvetés megfogalmazódik. Ilyen felvetés hozzánk nem jutott el, tehát öntől hallom először ezt a politikai ötletet. Nyilvánvaló módon, amíg nincs miről tárgyalni, addig nem is lehet döntéseket hozni, de nagyon-nagyon erősen és nagy tétben fogadnék arra, hogy a Jobbik semmiféle hasonló összefogásban nem vesz részt. A Jobbik-Konzervatívok önálló arcélt mutatva egyedül kívánja megmérettetni magát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!