2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Belföld

Az iskolaőrök célja, hogy elrettentsék az erőszakoskodó diákokat

Az elmúlt 10 évben megduplázódott az alkalmazásban lévő iskolapszichológusok száma - így reagált Horváth László fideszes országgyűlési képviselő Varga-Damm képviselőtársának kijelentéseire. A független országgyűlési képviselő azt nyilatkozta, hogy szerinte más szakemberek is szükségesek az iskolai erőszak megállításához. Horváth László arra hívta fel a figyelmet, hogy a törvénycsomag a szülők felelősségéről is rendelkezik ezekben az esetekben.

  • Az iskolaőrök célja, hogy elrettentsék az erőszakoskodó diákokat

Elfogadhatatlan, hogy a pedagógusok kiszolgáltatottnak érezzék magukat és rettegjenek, miközben mások javára végzik a munkájukat

- jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor azt mondta, csak oda küldik az iskolaőröket, ahol azt kérik az intézmények.

Kevésli az iskolaőröket Varga-Damm Andrea az iskolai erőszak visszaszorításában. A független országgyűlési képviselő szerint ezek mellé az őrök mellé pszichológusok, és erre specializálódott pedagógusok is szükségesek az intézményekben.

Horváth László fideszes országgyűlési képviselő leszögezte:

a javaslatcsomagnak csak egy részét képezi az iskolaőrség bevezetése. Mint mondta: az őrök nem egyedüli, de fontos eszközei lesznek az erőszak visszaszorításának.

Hangsúlyozta: a törvényben benne van, hogy ha egy gyermeket elítélnek iskolai erőszakért, akkor a családtól megvonják a családi pótlékot. Hozzátette: ha Varga-Damm Andrea követte volna az elmúlt 10 év eseményeit, akkor tudná, hogy az alkalmazott iskolapszichológusok száma megduplázódott 2010 óta.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!