2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 20:05

Belföld

Az iskolában megjelenő társadalmi egyenlőtlenségekről rendeznek konferenciát Budapesten

Az iskolában megjelenő társadalmi egyenlőtlenségek problémáját járja körbe a Legyél a padtársam! Párbeszéd egy befogadó társadalomért című konferencia, amelyet szombaton rendeznek Budapesten, és amelyet koncert és kiállítás is kísér.

  • Az iskolában megjelenő társadalmi egyenlőtlenségekről rendeznek konferenciát Budapesten

A szervezők közleménye szerint az Inclusion4Schools Projekt és az Oltalom Karitatív Egyesület közös rendezvénye szakmai kerekasztal-beszélgetéssel indul oktatáspolitikai szakértők részvételével az iskolai szegregáció és a deszegregáció témájában, majd iskolák és civil szervezetek mutatják be jó gyakorlataikat az esélyteremtés és a közösségépítés témakörében a H13 Közösségi Szolgáltató Térben.

Ezt követően ugyanitt Kis Anna Csak családról ne című dokumentumfilmjét vetítik, majd utána beszélgetést is tartanak a film alkotóival.

A Lumen Kávézóban roma táncpedagógiai bemutatóra kerül sor a Harmónia Folk Band vezetésével, a fiatalokat pedig az Élő könyvtár programra várják, ahol hátrányos helyzetű csoportok képviselőivel lehet beszélgetni.

A programot Dráfi Kálmán zongoraművész A cigányzene hatása a klasszikus zenére című előadása, majd koncertje zárja a Zeneakadémián.

A programhoz kapcsolódva a Bura Károly Galériában Szabadulás címmel roma képzőművészek alkotásaiból rendeznek kiállítást és ugyanitt délelőtt művészeti foglalkozásra várják a gyerekeket.

Az Inclusion4Schools nemzetközi projekt célja a szegregált iskolák és a helyi közösségek együttműködésének elősegítése az iskolákban jelenlévő egyenlőtlenségek és a kirekesztés visszaszorítására. A projekt többek között szegregált iskolákba szervez közösségépítő programokat, tudásmegosztó online platformot készít oktatási intézmények számára, tudományos műhelyfoglalkozásokat tart és pedagógus-továbbképzést fejleszt, valamint tartja a kapcsolatot a tanárképző intézményekkel.

A projektet az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatja. A megvalósító szervezetek között van Magyarországról a Wesley János Lelkészképző Főiskola, az Oltalom Karitatív Egyesület és a Regional Centre for Information and Scientific Development Kft., Szlovákiából a Selye János Egyetem, Albániából az Albanian National Orphans Association, Bulgáriából pedig a Creating Effective Grassroots Alternatives Foundation.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Egész nap demonstráltak a tanárokért

Egész nap demonstráltak a tanárokért

Országos demonstrációt hirdetett mára, a pedagógusok világnapjára a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Budapesten élőlánccal, hídfoglalással is tiltakoztak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!