2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Az internet veszélyei: a gyerekek között szedi áldozatai Momo

  • Az internet veszélyei: a gyerekek között szedi áldozatai Momo

A gyermekek között, az interneten szedi áldozatait a MOMO, amely egyre kockázatosabb magatartásra kényszeríti a fiatalokat – egyszerre él a félelemkeltés és a csábítás eszközével, és akár öncsonkításra vagy öngyilkosságra is kényszerítheti őket. Egy kutatás szerint a szülők 70 százaléka nem tudja, hogy mit csinál gyermeke a világhálón – a kockázatokról, és arról, hogy miként lehet védekezni, Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

– Minden gyereknek joga van a magánélethez, a telefonja az pont olyan, mintha a naplójába néznénk bele és ez alapvetően a bizalom kérdését veti fel. Mi azt látjuk és azt próbáljuk a saját iskoláinkban tanítani a digitális jóllétért iránt érdeklődő pedagógusoknak és szülőknek, hogy a bizalmi viszonyt veszélyeztetem azzal, hogyha a gyerek után nyomozok. Ugyanúgy, ahogy egy felnőtt párkapcsolat sem erősíti meg a bizalmat két felnőtt között, hogy a másiknak minden percéről elszámol.
– Hogyan lehet ezt mégis jól csinálni, hogy mind a ketten jól járjunk?
– Ezt csak beszélgetéssel megy, csak akkor megy, hogyha a gyerek azt érzi, hogy az információ biztonságban van. És nekem nem azt kell tudnom, hogy a nap minden pillanatában ő mit csinál az online térben, hiszen meg van a joga arra, hogy legyenek saját történetei, hanem abban kell biztosnak lennem, hogyha valami baj van, akkor ő tud szólni nekem – fejtette ki.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!