2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Az internet veszélyei: a gyerekek között szedi áldozatai Momo

  • Az internet veszélyei: a gyerekek között szedi áldozatai Momo

A gyermekek között, az interneten szedi áldozatait a MOMO, amely egyre kockázatosabb magatartásra kényszeríti a fiatalokat – egyszerre él a félelemkeltés és a csábítás eszközével, és akár öncsonkításra vagy öngyilkosságra is kényszerítheti őket. Egy kutatás szerint a szülők 70 százaléka nem tudja, hogy mit csinál gyermeke a világhálón – a kockázatokról, és arról, hogy miként lehet védekezni, Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő beszélt Magyarország élőben című műsorunkban.

– Minden gyereknek joga van a magánélethez, a telefonja az pont olyan, mintha a naplójába néznénk bele és ez alapvetően a bizalom kérdését veti fel. Mi azt látjuk és azt próbáljuk a saját iskoláinkban tanítani a digitális jóllétért iránt érdeklődő pedagógusoknak és szülőknek, hogy a bizalmi viszonyt veszélyeztetem azzal, hogyha a gyerek után nyomozok. Ugyanúgy, ahogy egy felnőtt párkapcsolat sem erősíti meg a bizalmat két felnőtt között, hogy a másiknak minden percéről elszámol.
– Hogyan lehet ezt mégis jól csinálni, hogy mind a ketten jól járjunk?
– Ezt csak beszélgetéssel megy, csak akkor megy, hogyha a gyerek azt érzi, hogy az információ biztonságban van. És nekem nem azt kell tudnom, hogy a nap minden pillanatában ő mit csinál az online térben, hiszen meg van a joga arra, hogy legyenek saját történetei, hanem abban kell biztosnak lennem, hogyha valami baj van, akkor ő tud szólni nekem – fejtette ki.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!