2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Az EuroSkills díjazottjaival találkozott Áder János

A fiatal szakmunkások Európa-bajnokságának legeredményesebb versenyzőit köszöntötte Áder János köztársasági elnök. A kétévenkénti versenynek idén Budapest adott otthont. A magyar diákok 24 ország több száz csapatával mérték össze tudásukat, több szakágazatban.

  • Az EuroSkills díjazottjaival találkozott Áder János

Szeptemberben rendezték meg az EuroSkills versenyt,melyen 26 ország diákjai mérték össze tudásukat, 6 szakmaterületen. Takács Zoltán már nem először vesz részt ilyen versenyen, tavaly Abu Dhabiban a világbajnokságon kiválósági érmet szerzett csapata. Az idei Euroskills versenyen társaival mechatronika területen, gyártástechnológia szakágban indultak és aranyérmet szereztek.

Igazából az első hely tényleg szerintem egy hajszálon múlott, a rendszert optimalizáltuk és az számított, hogy mennyi idő alatt megy végig öt munkadarab és igazából ez volt az az utolsó feladat amin eldőlt a verseny– mondta el Takács Zoltán, aki szakmai tapasztalatát itthon szeretné majd hasznosítani, a Műszaki Egyetem befejezése után. A fiatalokat Áder János köztársasági elnök tiszteletebéden köszöntötte, példaként a Kner nyomda történetét idézte fel.

Örömmel végzett munka, tehetség, szorgalom, elszántság, megbízhatóság, pontosság, lelemény, szolgálatkészség és persze alázat. Ezek a tulajdonságok mára sem veszítettek semmit értékeikből. Kedves fiatalok, akik sikerrel képviselték az Euroskills idei budapesti versenyén, már ismerik ezt az értékrendet, A jövőben is maradjon ez a mércéjük. És akkor az újabb sikerek sem maradhatnak el – mondta Áder János. A következő Euroskills megmérettetést 2020-ban, Grazban tartják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!