2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Az Európai Bizottság Soros-jelentése újabb támadás Magyarország ellen

Soros-jelentésnek nevezte a miniszterelnök az Európai Bizottság alelnöke által kiadott, Magyarországot bíráló beszámolót. Orbán Viktor szerint nyílt, összehangolt támadás zajlik hazánk ellen. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP- képviselője pedig azt mondta: a hazánkat elmarasztaló beszámoló már nem is kettős, hanem a többes mércét alkalmaz.

  • Az Európai Bizottság Soros-jelentése újabb támadás Magyarország ellen

Vera Jourová átláthatóságért és értékekért felelős biztos újból Magyarországot támadta a héten. A politikus a bírósági rendszer, a média helyzete és a civil szervezeteket ért bírálatok miatt emelt kifogást hazánkkal szemben. 

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában

az Európai Bizottság jogállamisági jelentéséről azt mondta:ez egy Soros-jelentés.

"A biztos asszony megtámadta Magyarországot, utána kiadtak egy jelentést, amit én Soros-jelentésnek tekintek, mert a megjelölt forrásokból, ha jól emlékszem a 13-ból 12 az olyan szervezetektől származik, amelyeket Soros György fizet. Tehát nem tudjuk másnak tekinteni, mint egy nyílt és összehangolt támadásnak ezt a jelentést, és nem is tartjuk elfogadhatónak." 

A miniszterelnök hozzátette, egyetlen tagállamot és annak állampolgárait sem sértegetheti Vera Jourová.

"Tökkel ütötteknek nyilvánította a magyarokat, szóval ez nem megy. Van egy vörös vonal. Az Európai Unió vezetője nem beszélhet tiszteletlenül az Unió egyetlen országának polgárairól, a magyarokról sem lehet így beszélni. Ha ezt egy Francia- vagy Németországgal összefüggésben mondta volna, egy perc után kirúgták volna. Csak azért nem rúgják ki, mert a kisebb országokkal, a magyarokkal ezt meg lehet tenni, de mi ezt nem fogadhatjuk el. Azonos elvárást akarunk, tehát bennünket ugyanúgy nem lehet sértegetni, mint ahogy nem lehet a németeket és a franciákat. Csak azért, mert ők nagyobbak, az nem azt jelenti, hogy nekünk többet kell elviselni"

- hangzott el a Kossuth rádió műsorában.

A Fidesz európai parlamenti képviselője politikai nyomásgyakorlásnak nevezte a beszámolót.

Hidvéghi Balázs a Bayer Show vasárnapi adásában azt mondta, Brüsszel tagállami hatáskörökbe akar beleszólni. Úgy fogalmazott, Jourová bizottsági alelnök az épp aktuálisan fújó szélhez alkalmazkodik.

A Fidesz EP-képviselője hozzátette, azt tapasztalja, hogy ellentétben Magyarországgal, a nyugat-európai közélet van ideológiai és médiaterror alatt.

A Hidvéghi Balázzsal készült teljes beszélgetést ma este, a 21 órai hírek után kezdődő Bayer showban láthatják, itt a Hír TV-n.

Orbán Viktor: A jogállamisági jelentés valójában Soros-jelentés

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!