2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az ellenzéki politikusok szerint is antiszemitizmus a jobbikos Bíró kijelentése

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége is elítéli a jobbikos Bíró László antiszemita kiejelentéseit. Heisler András a Mazsihisz elnöke szerint egy normális demokráciában egyik kisebbséggel szemben sem lehet rasszista nézeteket vallani. A balliberális pártok továbbra is kiállnak a Budapestet Judapestnek és az izraeli turistákat tetűcsúszdásoknak nevező politikus mellett, annak ellenére, hogy még az ellenzéki pártok képviselői szerint is, Bíró kijelentései antiszemiták.

  • Az ellenzéki politikusok szerint is antiszemitizmus a jobbikos Bíró kijelentése

A kutyám majd megveszik amikor a „tetűcsúszdások” elmennek a ház előtt

 - így nevezte az izraeli turistákat a jobbikos Bíró László egyik korábbi facebook bejegyzésében egy másikban pedig Budapestet Judapestnek hívta. A politikus mögé a teljes baloldali és liberális ellenzék is felsorakozott az október 11-i borsodi időközi országgyűlési választáson.

Bíró László kijelentése azonban még az ellenzéki politikusok szerint is kimeríti az antiszemitizmus fogalmát. Az MSZP zuglói polgármestere, Horváth Csaba azt mondta a jobbikos képviselőjelölt tette mindig is elítélendő marad.

A borsodi ellenzéki összefogásban az LMP is részt vesz. A párt a botrány kirobbanása óta már többször jelezte, hogy kiáll a kirekesztő kijelentéseket tevő Bíró mellett, azonban még a párt országgyűlési képviselője, Csárdi Antal is úgy véli, a jobbikos politikus szavai antiszemiták.

A botrányba keveredett képviselő-jelölt kedden már a választók előtt mentegetőzött. A Hírtelevízió kérdései elől azonban már elmenekült, így nem tudhattuk meg a többi között azt sem, hogy még most is antiszemita nézeteket vall-e. Bírót még a Mazsihisz is elítéli.

Heisler András a zsidó szervezet elnöke úgy gondolja - egy demokráciában nem fordulhat elő, hogy bárkinek is Bíró véleményéhez hasonló nézetei legyenek.

Annak ellenére, hogy az ellenzéki pártok egyöntetűen kiállnak a szélsőséges nézeteket valló Bíró mellett, még a balliberális holdudvar is elítéli a Jobbik politikusát. Tamás Gáspár Miklós a Magyar Nemzetnek adott korábbi interjújában otthonmaradásra szólította fel a szerencsi ellenzéki szavazókat, amennyiben Bíró László indul a választáson. A judapestező politikussal szemben Koncz Zsófiát indítják a kormánypártok október 11-én.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!