2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Az ellenzéki pártok egy része hallani sem akar az összefogásról, míg mások továbbra is azt szorgalmazzák

Kevesebb mint egy év van hátra a jövő évi európai parlamenti, valamint az önkormányzati választásokig, de az ellenzék még mindig nem tudja, hogy közösen vagy külön indul a választásokon.

  • Az ellenzéki pártok egy része hallani sem akar az összefogásról, míg mások továbbra is azt szorgalmazzák

A pártok egy része hallani sem akar az összefogásról, míg mások továbbra is a szövetséget szorgalmazzák.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Konzervatívok elnöke leszögezte: ők nem lesznek többet az összefogás része. Hasonló álláspontot képvisel Márki-Zay Péter és Jakab Péter is, akiknek a közelmúltban párttá alakult a mozgalmuk. Így ők is megmérettethetik magukat a választásokon. Az MSZP azonban közös listát állítana. Az LMP és a Párbeszéd külön tárgyalnak egymással: egy közös, zöld listáról. Gyurcsány Ferenc korábban összefogást szorgalmazott, mára már az véleménye, hogy csak egy út van az ellenzék számára, az pedig a DK.

Közben pártot alapít Vona Gábor is, a Jobbik egykori elnöke. A politikus erről közösségi oldalán számolt be. Vona leszögezte: sem a kormánypártokkal, sem az ellenzékkel nem készülnek politikai szövetségre. Hozzátette: nem akarnak foglalkozni a ma jellemző törzsi viszályokkal, csak az ügyeikre akarnak koncentrálni. Az egykori Jobbik vezér azt is elmondta: tudja, hogy sokan azt gondolják, hogy "Dunát lehet rekeszteni az újabb és újabb pártokkal", de úgy érezték hiába a sok párt, az ő közösségüket nem képviseli egyik sem.

A témáról Nagy Ervint, a XXI. Század Intézet elemzőjét kérdeztük a Híradóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!