2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az ellenzéket is megosztja a közös esztergomi polgármesterjelölt

Annak ellenére állt be a Demokratikus Koalíció az esztergomi közös ellenzéki polgármesterjelölt mögé, hogy a párt helyi szervezete mást támogatott volna. A Komárom-Esztergom megyei választókerületi elnök le is mondott. A polgármesterjelölt, Cserép János egyébként korábban megélhetési politikusoknak nevezte jelenlegi szövetségeseit.

  • Az ellenzéket is megosztja a közös esztergomi polgármesterjelölt

Férgeknek nevezte helyi ellenfeleit az ellenzék közös esztergomi polgármesterjelöltje. A Magyar Nemzet vette észre még nyáron, hogy Cserép János blogján egy helyi politikusról azt írta, idézem: a férgeket ki kell ásni, a tetveket pedig meg kell tizedelni. Az ellenzéki politikus akkor úgy magyarázta kijelentését, hogy szerinte aki leérettségizett, az érti a költői képet.

A Demokratikus Koalíció Cserép Jánost és a Szeretgom egyesület jelöltjeit támogatja. Azért, hogy Esztergom végre az egy helyben toporgásból átléphessen a 21. századba.

A Jobbik támogatja a Szeretgom egyesületet, hogy Esztergom végre kiszabaduljon a korrupció szorításából.

Az MSZP, a Jobbik, az LMP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is támogatja, Cserép Jánost aki korábban megélhetési politikusoknak nevezte szövetségeseit. 

"Egy Vadai Ágnes mit csinál? Egy Nunkovics Tibor, akinek gyakorlatilag, nagyon sokfelé mászkál, és nagyon sokan szeretik, de ugyanakkor meg tudjuk róla, hogy életében még igazából a szakmájában nem dolgozott."

- jegyezte meg Cserép János, Esztergom közös ellenzéki polgármesterjelöltje.

Cserép János személye a Demokratikus Koalíciót is megosztotta. Jelöltségét a párt országos elnöksége támogatja, a helyi DK viszont nem értett vele egyet. Az országos központ akarata érvényesült, a DK Komárom-Esztergom megyei választókerületi elnöke nyár végén le is mondott.

"Már több hónapja az volt a mi álláspontunk, hogy egy az egy elleni helyzetet kell teremteni. Tudtunk a helyi konfliktusokról, ezeket kezeltük, továbbra is Cserép Jánost támogatjuk, Cserép János a közös ellenzéki polgármesterjelölt."

- tette hozzá Barkóczi Balázs, a DK szóvivője.

A lemondott helyi dk-s vezető azóta a független jelöltet, Révfalvi Gergelyt támogatja, aki szerint Cserép János nem alkalmas polgármesternek.

"A legfontosabb és a legerősebb bírálatot Cserép János részéről azért kaptuk, mert el merészeltünk indulni az önkormányzati választásokon. Ő februárban felhívta Esztergom város lakosságát, hogy aki szeretne indulni, az álljon mellé, aki nem áll mellé, az ellene van."

- mondta Révfalvi Gergely, az Egész Esztergom Egyesület polgármesterjelöltje. 

Révfalvi Gergely korábban nyílt levélben fordult az ellenzéki összefogáshoz. Szerinte a pártok anélkül álltak be Cserép János mögé, hogy felmérték volna a helyzetet Esztergomban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!