2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 12:30

Belföld

Az ellenzék szerint nincs migránskérdés

Az MSZP nyomdokaiba lépett a Momentum. Álproblémának tartják a migráció kérdését és a migránskártya létét is megkérdőjelezik. Az ellenzéki pártok közül egyedül az LMP nyilatkozott úgy, hogy nem támogatja a bevándorlók kötelező elosztását.

  • Az ellenzék szerint nincs migránskérdés

„Ez a probléma ez egy álprobléma. Ez nem létezik.”

Kunhalmi Ágnes, az MSZP politikusa már 2015-ben, a migrációs hullám kezdetén álproblémának nevezte a migrációt. Az ellenzéki pártok véleménye azóta sem változott.

„Ez egy olyan probléma, ami nem probléma jelenleg.”

A Momentum alelnöke szinte ugyanazokat a szavakat használta szerdán, mint évekkel korábban Kunhalmi Ágnes. Donáth Anna szerint a bevándorlás és a migránskártyák ügye sem fontos:

„Egy olyan kérdés, ami teljesen álkérdés és azt gondoljuk, hogy fókuszáljunk az igazi, valós problémákra, azokra a problémákra, ami igazán érinti a magyar embereket és ez sokkal inkább a lakhatás, az egészségügy, az oktatás ügye és a megélhetés ügye és egyáltalán nem a bevándorlás, vagy a migránskártyák.”

„Ez nincsen napirenden, viszont látásra.”

Szabó Tímea a Párbeszéd politikusa szerint sem aktuális a migráció kérdése, a Párbeszéd Európa parlamenti képviselője pedig úgy véli, ez csak marketingfogás a kormány részéről.

„Ez egy ködszurkálás, amit a kormány csinál.”

Jávor Benedek egy kedd esti fórumbeszélgetés előtt azt mondta, nincs kvóta és migránskérdés, a név nélküli bankkártyák pedig a migráció megfékezését szolgálják:

„A migránskártyák ügye egyébként egy nagyon tipikus példája a kormányzati félreinformálásnak. Hogyha vennék a fáradtságot és megnéznék, hogy miről szólnak ezek a pénzügyi juttatások és hogyan működnek, akkor szembenézhetnének azzal, hogy ez az egyik eszköz, amivel az Európai Unió egyik leghatékonyabban tudja például a szír polgárháború elől menekülőket minél nagyobb arányban Törökországban tartani.”

Az Európai Bizottság korábban még a név nélküli bankkártyák létezését is tagadta, később viszont elismerték, hogy valóban utalnak pénzt migránsoknak, azt azonban nem tudják ellenőrizni, hogy kihez jut el a támogatás. A Budapesten elfogott és terrorizmussal vádolt Hassan F. is kapott név nélküli bankkártyát.

Az LMP szerint a kormány csak gyűlöletet kelt a migráció témakörével.

"Azt gondolom, hogy az LMP nem fogja támogatni az eddigi mainstreem európai politikát, ugyanakkor azt gondolom, hogy nincs szükség arra a gyűlöletkeltésre, amit a Fidesz-propaganda folyamatosan az arcunkba tol" – nyilatkozta Csárdi Antal az LMP országgyűlési képviselője.

Az európai parlament adatai szerint 2015-ben a migrációs hullám kezdetekor több mint egymillió migráns érkezett Európába, 2016-ban pedig már kétmilliót is elérte az a szám. Az illegális határátlépők száma az elmúlt években is folyamatos volt, becslések szerint az afrikai népességrobbanás miatt pedig további növekedésre lehet számítani.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Amikor a szakmaiságot felváltja az ideológia és a politikai korrektség

Habár a Világ Kultúráinak Háza irodalmi díjának zsűrije mesterműnek, sőt a legjobbnak minősítette Nádas Péter író Rémtörténetek című kötetét, úgy tűnik a magyar író azért részesülhetett rangos elismerésben, mert fehér - derül ki a prae.hu. elemző cikkéből, melyet az Index szemlézett. 
Már nincs életveszélyben Robert Fico

Már nincs életveszélyben Robert Fico

Robert Fico, a meglőtt szlovák kormányfő a legrosszabbon túl van, már nincs életveszélyben - közölte vasárnap Robert Kalinák szlovák miniszterelnök-helyettes, védelmi miniszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Ilaria Salis áldozatnak tartja magát

Tudom, hogy a történelem igazságos oldalán állok, és nem akarom, hogy politikai nézeteimért ítéljenek el - nyilatkozta a Magyarországon fogva tartott antifaaktivista, Ilaria Salis a La Stampa olasz napilapban vasárnap megjelent interjúban.
Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Magyar Péter és a mesterséges intelligencia + videó

Hogy milyen viszonyban van egymással Magyar Péter és a mesterséges intelligencia? Erre is fény derül a Sajtóklub vasárnap esti adásában, amelyben Bayer Zsolt, Gajdics Ottó, Bencsik András, és Néző László vitatja meg a hét legfontosabb bel- és külpolitikai eseményeit.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!