2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Az ellenzék kiáll Demeter Márta mellett, a Fidesz alkalmatlannak tartja

Az ellenzéki pártok képviselői egyöntetűen kiállnak Demeter Márta mellett és véleményük, szerint nem követett el akkora hibát, hogy neki bármiért bocsánatot kellene kérnie. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ugyanakkor az LMP társelnökének figyelmetlensége nagy veszélyt jelenthet a későbbiekben és alkalmatlan mind képviselői, mind szakbizottsági feladatainak ellátására.

  • Az ellenzék kiáll Demeter Márta mellett, a Fidesz alkalmatlannak tartja

„Mind az iratbetekintésem teljesen törvényesen zajlott, mind pedig az írásbeli kérdéseknek a feltétele” – állította korábban Demeter Márta. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanakkor hivatali visszaélés gyanújával kedden elrendelte a nyomozást Demeter Márta ügyében. A gyanú szerint az LMP társelnöke harminc évre titkosított, nem nyilvános, érzékeny katonai adatokat tett közzé, ez pedig felveti a hivatali visszaélést.

Demeter Márta azzal vádolta meg Orbán Viktor miniszterelnököt a parlamentben, hogy lányát a honvédség repülőgépével reptette, amiről még aznap kiderült, hogy az LMP társelnöke összekeverte a miniszterelnök lányát a Cipruson szolgálatot teljesítő Orbán L. százados Flóra nevű lányával.

„Bár nem nyilvános adatokat hozott nyilvánosságra Demeter Márta, nincs miért bocsánatot kérnie” – véli Ungár Péter. Az LMP országgyűlési képviselője hozzátette, a párt a végsőkig kitart a társelnök mellett.

„Nagyon súlyos jelzése a magyar jogállamban, hogyha valaki ellen úgy indul egy nyomozás, hogy nem egy levélből tudja meg ennek a tényét, nem a nyomozó hatóságtól, hanem az Echo televízióból kell erről értesülnie – nyilatkozta Ungár. – Az a helyzet, hogy nem ez a módja, ahogy ennek folynia kell és a másik, hogy hipotetikus kérdésekre nem szeretnék válaszolni. Demeter Márta az LMP társelnöke, a honvédelmi bizottság alelnöke, és nem látjuk azt, hogy ezt bármiért meg kéne változtatni.”

Az LMP-ből kilépett és most már függetlenként politizáló Szél Bernadett, úgy gondolja korábbi párttársa ellen lejárató kampány folyik.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő szerint nyilvánvaló, hogy itt egy politikai jellegű támadás zajlik. „Azt hiszem, hogy ez egy nagyon aránytalan támadás, ami itt most zajlik Demeter Márta ellen” – jelentette ki. 

Varjú László a DK országgyűlési képviselője szerint az ügyészségi nyomozással valójában Demeter Márta személyét éri támadás, és ő se gondolja, hogy hibát követett volna el az LMP társelnöke.

„Demeter Márta képviselőtársamat megtámadták, és ilyen szempontból láthatóan a kormányzati körök kifejezetten az ellenzéki képviselőt támadják. Bízom benne, hogy ő a jogszabályoknak megfelelően majd megvédi magát” – nyilatkozta Varjú. 

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs szerint Demeter Márta alkalmatlan arra, hogy ellássa képviselői munkáját és betöltse bizottsági pozícióját. 

„Alkalmatlan és méltatlan arra, hogy a honvédelmi és nemzetbiztonsági ügyekben aktív legyen, hiszen egy teljesen nyilvánvaló és szűklátókörű politikai haszonszerzési akció keretében gyakorlatilag visszaélt minősített adatokkal. Veszélybe sodort magyar katonákat, akik külföldön teljesítettek szolgálatot” – nyilatkozta Hidvéghi. Hozzátette, hogy Demeter Márta tette szélsőséges és elfogadhatatlan.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!