2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Belföld

Az ellenzék képtelen életképes alternatívát kínálni

Kedd este a Jobbik újabb botrányos felvételével, illetve az MSZP-ben kialakult civakodásról beszélt Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap lapszerkesztője és Kósa András a Népszava munkatársa Kis Kornélia vendégeiként a Lapzártában.

  • Az ellenzék képtelen életképes alternatívát kínálni

„Ember legyen a talpán, aki kiismeri magát azon, amit ellenzéki közös mozgásnak nevezhetünk” - mondta Kacsoh Dániel, hisz immár köztudott, hogy napi szintű az egyeztetés az ellenzék közös akciói kapcsán. Annál is inkább furcsa, hogy mindezek mellett leginkább az ad hoc jelleg és a kapkodás látszik az ellenzék közös mozgásán. Azt hiszem, hogy most leginkább a választópolgárokat hagyják ki a játékból, akik nemigen tudják mit is látnak – tette hozzá. 

Kósa András szerint eleve nagyon nehéz megtalálni a középutat ott, hogy egyszer figyelemfelkeltő akciókat hajtunk végre, de aztán parlamenti ellenzékként is működünk. Kósa úgy véli, a túlóratörvény tematikájához azért ragaszkodik az ellenzék, mert látta, hogy ezzel sokakat képes megszólítani. Előbb-utóbb azonban az ellenzéknek meg kéne találnia azt a módszert, ami úgy figyelemfelkeltő, hogy nem megy át kínosba– véli a Népszava újságírója. 

„Az a vád, miszerint a kormány elvenné az ellenzék jogosítványait, korlátozná működését, Kacsóh Dániel szerint sok esetben csupán mentegetőzés és kifogás arra, hogy nincs igazi vízió, nincs igazi alternatíva a tarsolyukban. A bukdácsolás annak kivetülése, hogy az ellenzék nem képes létrehozni egy olyan konstrukciót, amely nyerni lenne képes az Orbán-kormánnyal szemben” – véli a Magyar Hírlap lapszerkesztője.  

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!