2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Az ellenzék akciói „teljes lebőgés”

Az ellenzék saját magát navigálta egy szorult helyzetbe azzal, hogy túl magasra tette magának a lécet, melyet nem sikerült megugrania – vélte Pindroch Tamás a Lapzártában. Dull Szabolcs szerint is elszalasztotta lehetőségeit.

  • Az ellenzék akciói „teljes lebőgés”

Unalomba és kapkodásba fulladtak a mai nap ellenzéki akciói. A miniszterelnöki beszédet szerették volna akcióval megakadályozni, de délután a Suzukihoz vonultak, amely eleve fura véli az Index újságírója. A túlóratörvény kellemes téma az ellenzéknek, így érdeke napirenden tartani – tette hozzá Dull Szabolcs. Abban azonban minden oldal újságírója egyetértett, hogy a nyilvánosság számára is derült égből villámcsapásként érkezett az ellenzék mai, az első februári parlamenti ülésre időzített akciója, jegyezte meg. Nem volt ráutalás, megelőző nyilatkozat, ami által tematizálni lehetett volna bármely újságírónak az ellenzék szándékait – mondta a Figyelő főmunkatársa. Az újságírókat is felkészületlenül érte, hogy míg a délelőtt a parlamentben kezdődött, délutánra a Suzuki-gyárnál ért véget.

Pindroch Tamás szerint amolyan spontán ötlet lehetett, de az akció átgondolatlansága miatt a Suzuki rögtön képes volt reagálni az ellenzék villámakciójára azzal, hogy még a 250 óra túlórát sem szándékozik kihasználni. Egyértelmű, hogy az ellenzék mai akciója teljes lebőgés, hisz Kunhalmi Ágnesék ominózus feliratával is a legnagyobb probléma, „alsó hangon”, hogy legalább 10 ember látta azelőtt, hogy a képviselők a sajtó képviselői elé léptek volna a rosszul megírt felirataikkal, emelte ki az újságíró, hozzátéve: egyikük épp az MSZP azon oktatáspolitkusa volt, aki már több hasonló látványos akciót végrehajtott decemberben is. Pindroch Tamás szerint elgondolkodtató, hogy érdemes-e folytatni tovább ezt a fajta politizálást, ha folyamatosan alulmúlja egyik a másikát? 

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!