2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kocsis Máté: Az ellenzék helyett, csak néhány szelfibot maradt

Ma megkezdte a tavaszi ülésszakát az országgyűlés.

  • Kocsis Máté: Az ellenzék helyett, csak néhány szelfibot maradt

Az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első ülés napján először Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője, majd Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kapta meg a szót, azonban egyikük sem szólalt fel.

Ezt követően az ellenzéki képviselők elhagyták a termet. Ahogy Keresztes Lóránt, az LMP társelnöke megkapta a szót, az LMP is kivonult.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt a családvédelmi akcióterv kapcsán, hogy a gyermekvállalási kedv növelése szerepel a kiemelt célok között.

„Most, amikor az EP-választás közeledik, nyilvánvaló számunkra, hogy két eszmeiség különül el egymástól. A családvédelmi akciótervet ért kritikák alaptalanok, kifáradt ideológia képviselőitől származnak, Nyugat-Európában öngyilkosságot elkövetve, saját lakosságukat átadva egy erős, agresszív népesség hatalmának adják át” – jelentette ki Harrach Péter.

Novák Katalin államtitkár erre reagálva azt mondta, a családvédelmi akcióterv arról szól, hogy gyermeket vállalni semmihez nem fogható boldogság.

„Nyilvánvaló anyagi terhekkel jár, amiket a kormány igyekszik elhárítani. Optimisták lehetünk, hiszen a fiatalok családban gondolkodnak, az akadályokat kell lebontani előlük” – fogalmazott. Novák Katalin hozzátette: azokat, akik már most gyermeket nevelnek, őket úgy kell segíteni, hogy levegyék a vállukról a jelenlegi terheket.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője és Vadai Ágnes a Demokratikus Koalíció képviselője nem éltek a felszólalás lehetőségével.

Kocsis Máté követve őket azt mondta, hogy ma megismerhettük mindent, amit az ellenzék képvisel.

„Fájó ez az űr, ami itt van, hiszen rengeteg ügyünk lenne az ellenzékkel, csak néhány szelfibot maradt a padok között” – vélekedett a Fidesz frakcióvezetője azzal kapcsolatban, hogy az ellenzék kivonult. Rámutatott: EP-választásra készül Európa, nem indokolt, de szükséges Gyurcsány Ferenc tanulmányaira kitérni. Ez a tanulmány egyfajta fordítása a Soros-tanulmánynak.

A kormány álláspontját ismertetve azt mondta, az az irány, amerre Európa tart, nem tartható és jó.

Kitért rá, ha jelen lennének, megkérdezte volna Gyöngyösi Mártont, hogy mire képesek még a jobbikosok a hatalom és a pénz megszerzéséért. Az a koalíció, ami formálódik, a Jobbik és a baloldal között, az nem csak abszurd, de azt a veszélyt is magában hordozza, amit a magyar történelemben sajnálatosan már átéltünk.

Főbb pontok:

• Hollik István, kormányszóvivő kerül a decemberben elhunyt fideszes Hirt Ferenc helyére, míg a Jobbik frakciójából távozó Staudt Gábor és Szávay István helyére Csányi Tamás és Bencsik János érkezik.

• A Ház ezután szavazhat a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal és az ügyészség 2017-es beszámolóiról.

• A képviselőknek ezután határozniuk kell a becsületsértés miatt feljelentett Budai Gyula mentelmi jogáról, majd a Párbeszéd képviselőjének, Tordai Bencének és a DK-s Varju Lászlónak is csökkenthetik a tiszteletdíját fegyelmi ügyeikben.

Tudósítónk ott van a parlamentben:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!