2019. május 22.,
szerda, Júlia, Rita napja

Tálcán kínálták, nem élt vele az ellenzék

Hír TV

2019. február 18., hétfő 18:26, frissítve: hétfő 19:05

Az ellenzéki pártok képviselői hétfő délután közösen keresték fel az esztergomi Suzuki gyárat, hogy rábeszéljék a cég vezetőit, hogy ne alkalmazzák a munka törvénykönyvének decemberben elfogadott módosításait. A cég korábban már jelezte, a már évek óta érvényben lévő 250 órás éves túlórakeretet sem használják ki.

Az ellenzéki politikusok délután 5 órakor érkeztek az esztergomi Suzuki-gyárhoz, ahol, mivel nem jelezték érkezésüket előre, így „csupán” a kommunikációs igazgatója állt rendelkezésükre. A Suzuki képviselője azt közölte, hogy 2 országgyűlési képviselőt tudnak fogadni a gyár részéről, akik egyeztethetnek a – politikusok esetleges – problémáiról.

Az ellenzék képviselői azonban 5 fővel szerettek volna részt venni a megbeszélésen, így ez végül elmaradt – számolt be munkatársunk a helyszínről este 6 órakor. Hazaindulás előtt tartottak még egy sajtótájékoztatót a túlóratörvény ellen, illetve a szakszervezet, valamint a munkavállalók munkabérének emelése mellett szót emelve.

A túlóratörvénnyel kapcsolatban a Suzuki kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy ők eddig sem éltek a 250 óra túlmunka lehetőségével, és ezután sem kívánnak élni vele.