2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Az élelmiszerbiztonság területén is nagy jelentőséggel bír az állatorvosok munkája

Az állatorvoslásban és az élelmiszerlánc-biztonságban már most láthatóak azok a kihívások, amelyek megválaszolásához az állatorvostan hallgatók új ötleteire lesz szükség - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára pénteken az Állatorvostudományi Egyetem tanévnyitóján, Budapesten a szaktárca közleménye szerint.

  • Az élelmiszerbiztonság területén is nagy jelentőséggel bír az állatorvosok munkája

Az államtitkár a közlemény szerint hozzátette azt is, hogy a növénytermesztés, az állattenyésztés és az élelmiszeripar új technológiái, a génszerkesztés, a globalizáció és az éghajlatváltozás megannyi következménye jól láthatóan eddig nem ismert kérdéseket szül a következő évtizedekben, amelyekre a jövő generációjának kell megadnia a szakmai és erkölcsi értelemben is megfelelő válaszokat.

Zsigó Róbert szerint az élet legfontosabb dolgait - az egészséget, a fiatalságot, a szabadságot - természetesnek érzi az ember, értéküket csak akkor becsüli meg, amikor a hiányukkal először találkozik. Ennek megfelelően az élelmiszerbiztonságot is hajlamosak magától értetődőnek gondolni, pedig annak a fenntartásán nap mint nap több ezer szakember dolgozik, élükön az állatorvosokkal - mondta.

Kitért arra is, hogy az állategészségügyi szolgálat hatékony munkájának egyik jól mérhető eredménye a különböző, nemzetközileg elismert mentességek megszerzése, illetve azok megtartása.

Ilyen volt 2014-ben a gümőkórtól, 2015-ben az Aujeszky-féle betegségtől való mentességnek az Európai Unió által történt elfogadása. Különösen nagy jelentőségű volt a közelmúltban a Magyarországon is megjelenő és nagy gazdasági károkat okozó magas patogenitású madárinfluenza járvány, amely felszámolása nem sikerült volna a magyar állategészségügy és a hatóság következetes és kiváló munkája nélkül - tette hozzá.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!