2023. 03. 22. Szerda Beáta, Izolda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Az egészséges étrenddel ismerkednek a diákok

Közös, egészséges reggelivel indították a hétfőt az egyik székesfehérvári iskola diákjai. A gyerekek különféle tejtermékeket kóstolhattak meg a Menő Menza uniós pályázatnak köszönhetően.

  • Az egészséges étrenddel ismerkednek a diákok

Reggelizni érkeztek a Széna téri Általános Iskola diákjai az egyik székesfehérvári vendéglőbe. Iskolájuk 15 millió forintból, két éven keresztül ismerteti meg velük az egészséges étrendet. Ezúttal a tejtermékek kerültek a középpontba.

„Meg kell kínálni őket nagyon sok félével, és aztán beáll, hogy mik azok, amiket ők kedvelnek és szeretnek. Tulajdonképpen ebben a pályázatban volt már mézes hetünk, volt már zöldségek hete, volt már gyümölcsök hete, akkor teák voltak, egészséges lekvárokat kínáltunk a gyerekeknek, tehát próbáltuk tényleg szélesebb körben elterjeszteni, amiket még nem ismernek” – ismertette Fiáthné Prédli Erika tanítónő.

Tej, túrókrém, sajt, joghurt, zöldség, felvágott és gabonapelyhek is kerültek az asztalra. Felmérések szerint a gyerekek harmada reggeli nélkül indul el otthonról, és kevesen esznek elég rostot, valamint zöldséget, gyümölcsöket.

Székesfehérváron az önkormányzat például nyitott tornatermekkel, ingyenes szűrővizsgálatokkal próbálja segíteni az emberek egészségesebb életmódját, a gyerekekre pedig különösen odafigyelnek – mondta a város egészségügyi és sporttanácsnoka.

„Ez az alkalom megterített asztalnál, kulturált körülmények között segíthet abban, hogy olyanokat is megkóstoljanak, amivel bizalmatlanabbak, vagy otthon esetleg még nem találkoztak velük. A szervezők jóvoltából egy kis plüssfigurával is fognak emlékezni arra, hogy itt jártak, és talán otthon is fogják ezeket az egészséges ételeket kérni” – nyialtkozta Östör Annamária, a Székesfehérvári Önkormányzat egészségügyi és sporttanácsnok.

A reggeli kihagyása problémákat okozhat a gyerekeknél, leeshet a vércukorszintjük, ami rosszulléttel is járhat. Szakemberek szerint a gyerekek növésben lévő szervezetének különösen fontos a megfelelő a fehérje és kálciumbevitel.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!