2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen is, ahol Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: a vértanúk igazság és hűség melletti kiállása összetartó közösséggé, büszke magyarrá, egy az álmait soha fel nem adó nemzetté tettek bennünket.

Az Aradon kivégzett tizenhárom honvédtiszt, valamint a Pesten ugyanazon a napon kivégzett Batthyhány Lajos miniszterelnök, és az őt négy nappal később ugyancsak Pesten követő Csány László nevére mindannyiunknak emlékezni kell.

Így kezdte emlékező beszédét Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere úgy fogalmazott: az Aradon kivégzettek bűne csupán az volt, hogy hűek maradtak becsületükhöz. Mindannyian a magyar szabadságért harcoltak, és szabad emberként haltak hősi halált.

"Ma, október 6-án, a vértanúk halálának nemzeti gyásznapján nem csupán rájuk emlékezünk, hanem egyben a nemzeti összefogást is ünnepeljük. A mártírokat sok minden megkülönböztette egymástól, származásuk, anyagi helyzetük, rangjuk, mégis, volt valami, ami szorosabban kötötte őket össze annál, mint ami elválasztotta: a szülőföld, a hagyományok, az értékek. A közös kiállás a magyar szabadság és függetlenség érdekében!"

- mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Fidesz-es polgármestere.

A szónok arra kérte a résztvevőket, büszkén gondoljanak a vértanúk igazság és hűség melletti kiállására, hiszen ezzel tettek bennünket összetartó közösséggé, büszke magyarrá, egy álmait soha fel nem adó nemzetté.

Laposa Julcsi, junior Príma-díjas népzenész balladával idézte meg az aradi vértanúk emlékét, akik neveit harangszó kíséretében olvasták fel. A Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tagjai puskalövéssel tisztelegtek, végül elhelyezték az emlékezés koszorúit Csány László-szobránál.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!