2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen is, ahol Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: a vértanúk igazság és hűség melletti kiállása összetartó közösséggé, büszke magyarrá, egy az álmait soha fel nem adó nemzetté tettek bennünket.

  • Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen

Az Aradon kivégzett tizenhárom honvédtiszt, valamint a Pesten ugyanazon a napon kivégzett Batthyhány Lajos miniszterelnök, és az őt négy nappal később ugyancsak Pesten követő Csány László nevére mindannyiunknak emlékezni kell.

Így kezdte emlékező beszédét Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere úgy fogalmazott: az Aradon kivégzettek bűne csupán az volt, hogy hűek maradtak becsületükhöz. Mindannyian a magyar szabadságért harcoltak, és szabad emberként haltak hősi halált.

"Ma, október 6-án, a vértanúk halálának nemzeti gyásznapján nem csupán rájuk emlékezünk, hanem egyben a nemzeti összefogást is ünnepeljük. A mártírokat sok minden megkülönböztette egymástól, származásuk, anyagi helyzetük, rangjuk, mégis, volt valami, ami szorosabban kötötte őket össze annál, mint ami elválasztotta: a szülőföld, a hagyományok, az értékek. A közös kiállás a magyar szabadság és függetlenség érdekében!"

- mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Fidesz-es polgármestere.

A szónok arra kérte a résztvevőket, büszkén gondoljanak a vértanúk igazság és hűség melletti kiállására, hiszen ezzel tettek bennünket összetartó közösséggé, büszke magyarrá, egy álmait soha fel nem adó nemzetté.

Laposa Julcsi, junior Príma-díjas népzenész balladával idézte meg az aradi vértanúk emlékét, akik neveit harangszó kíséretében olvasták fel. A Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tagjai puskalövéssel tisztelegtek, végül elhelyezték az emlékezés koszorúit Csány László-szobránál.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!