2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Belföld

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen is, ahol Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: a vértanúk igazság és hűség melletti kiállása összetartó közösséggé, büszke magyarrá, egy az álmait soha fel nem adó nemzetté tettek bennünket.

  • Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen

Az Aradon kivégzett tizenhárom honvédtiszt, valamint a Pesten ugyanazon a napon kivégzett Batthyhány Lajos miniszterelnök, és az őt négy nappal később ugyancsak Pesten követő Csány László nevére mindannyiunknak emlékezni kell.

Így kezdte emlékező beszédét Balaicz Zoltán. Zalaegerszeg polgármestere úgy fogalmazott: az Aradon kivégzettek bűne csupán az volt, hogy hűek maradtak becsületükhöz. Mindannyian a magyar szabadságért harcoltak, és szabad emberként haltak hősi halált.

"Ma, október 6-án, a vértanúk halálának nemzeti gyásznapján nem csupán rájuk emlékezünk, hanem egyben a nemzeti összefogást is ünnepeljük. A mártírokat sok minden megkülönböztette egymástól, származásuk, anyagi helyzetük, rangjuk, mégis, volt valami, ami szorosabban kötötte őket össze annál, mint ami elválasztotta: a szülőföld, a hagyományok, az értékek. A közös kiállás a magyar szabadság és függetlenség érdekében!"

- mondta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Fidesz-es polgármestere.

A szónok arra kérte a résztvevőket, büszkén gondoljanak a vértanúk igazság és hűség melletti kiállására, hiszen ezzel tettek bennünket összetartó közösséggé, büszke magyarrá, egy álmait soha fel nem adó nemzetté.

Laposa Julcsi, junior Príma-díjas népzenész balladával idézte meg az aradi vértanúk emlékét, akik neveit harangszó kíséretében olvasták fel. A Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület tagjai puskalövéssel tisztelegtek, végül elhelyezték az emlékezés koszorúit Csány László-szobránál.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Betiltja Brüsszel 2035-től a hagyományos, belső égésű motorokat?
Hidvéghi Balázs: Magyarország ellen kampányol a Momentum

Hidvéghi Balázs: Magyarország ellen kampányol a Momentum

Sem a magyar dollárbaloldal, sem a brüsszeli bürokraták nem dönthetnek abban, hogy mit, mikor, hogyan tanítsanak a magyar iskolákban és kit engedjenek a gyerekek közelébe - így reagált Hidvéghi Balázs a Fidesz Európai Parlamenti képviselője a Momentum delegációjának Brüsszelben tett látogatására.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!