2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Az ápolók napja alkalmából adtak át díjakat a budapesti Duna Palotában

A kormány elkötelezett az iránt, hogy az ápolók társadalmi és szakmai megbecsültsége megfelelő legyen - mondta az egészségügyi államtitkár az ápolók napján megrendezett díjkiosztón. A Magyar Ápolási Egyesület elnöke a legnagyobb kihívásnak az üres álláshelyek betöltését, az utánpótlást és a szakmai megbecsültség növelését nevezte.

  • Az ápolók napja alkalmából adtak át díjakat a budapesti Duna Palotában

Az ápolók napja alkalmából adtak át díjakat kedden a budapesti Duna Palotában. Az ünnepségen az egészségügyi államtitkár azt mondta: a kormány elkötelezett az iránt, hogy az ápolók társadalmi és szakmai megbecsültsége megfelelő legyen.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy folytassuk a lakhatási programot, hogy legyenek olyan nővérszállók, legyenek olyan megoldások, óvodás, bölcsis korú gyerekekre, hogy valóban az egészségügyben dolgozni ne veszteség legyen a családnak, hanem nyereség, és öröm– mondta Horváth Ildikó az EMMI egészségügyért felelős államtitkára.

Az emberiség iránti felelősséget testesítik meg az ápolók, ezt már a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár mondta a díjátadón.

Szükség van bátorságra, nyitottságra és szükség van nagylelkűségre. Kell a bátorság, hogy elhiggyék, azzal az egy cselekedettel, azzal az egy emberrel, akivel adott helyzetben csak probléma látszik elsőre, mégis csak egy olyan nagy egészhez járulnak hozzá, ami az egész társadalom javára tud válni– nyilatkozta Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Minya Tünde, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke beszédében a legnagyobb kihívásnak az üres álláshelyek betöltését, az utánpótlást és a szakmai megbecsültség növelését nevezte.

Nagy öröm számunkra, hogy a szakdolgozói életpálya modell kidolgozása ez évben útjára indult. Elkészült egy nemzeti ápolásfejlesztési stratégia, mely a társszervezetekkel egyeztetésen túl van. Bizakodva várjuk, hogy az ápolás szakma képviselői között rövid időn belül konszenzuson alapuló megállapodás jön létre. Fontosnak tartjuk a képzés, továbbképzés elgondolását, olyan képzési rendszer kialakítása szükséges, mely gyors megoldást talált a jelen nagyobb problémáira– mondta a Magyar Ápolási Egyesület elnöke.

Az elnök hozzátette: az utóbbi években történt lépések a presztízsének javítására megfelelőek, de nem elegendőek ahhoz, hogy megállítsa az ápolói létszám drasztikus csökkenését.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!