2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Belföld

Az ápolók napja alkalmából adtak át díjakat a budapesti Duna Palotában

A kormány elkötelezett az iránt, hogy az ápolók társadalmi és szakmai megbecsültsége megfelelő legyen - mondta az egészségügyi államtitkár az ápolók napján megrendezett díjkiosztón. A Magyar Ápolási Egyesület elnöke a legnagyobb kihívásnak az üres álláshelyek betöltését, az utánpótlást és a szakmai megbecsültség növelését nevezte.

Az ápolók napja alkalmából adtak át díjakat kedden a budapesti Duna Palotában. Az ünnepségen az egészségügyi államtitkár azt mondta: a kormány elkötelezett az iránt, hogy az ápolók társadalmi és szakmai megbecsültsége megfelelő legyen.

Elkötelezettek vagyunk abban, hogy folytassuk a lakhatási programot, hogy legyenek olyan nővérszállók, legyenek olyan megoldások, óvodás, bölcsis korú gyerekekre, hogy valóban az egészségügyben dolgozni ne veszteség legyen a családnak, hanem nyereség, és öröm– mondta Horváth Ildikó az EMMI egészségügyért felelős államtitkára.

Az emberiség iránti felelősséget testesítik meg az ápolók, ezt már a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár mondta a díjátadón.

Szükség van bátorságra, nyitottságra és szükség van nagylelkűségre. Kell a bátorság, hogy elhiggyék, azzal az egy cselekedettel, azzal az egy emberrel, akivel adott helyzetben csak probléma látszik elsőre, mégis csak egy olyan nagy egészhez járulnak hozzá, ami az egész társadalom javára tud válni– nyilatkozta Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Minya Tünde, a Magyar Ápolási Egyesület elnöke beszédében a legnagyobb kihívásnak az üres álláshelyek betöltését, az utánpótlást és a szakmai megbecsültség növelését nevezte.

Nagy öröm számunkra, hogy a szakdolgozói életpálya modell kidolgozása ez évben útjára indult. Elkészült egy nemzeti ápolásfejlesztési stratégia, mely a társszervezetekkel egyeztetésen túl van. Bizakodva várjuk, hogy az ápolás szakma képviselői között rövid időn belül konszenzuson alapuló megállapodás jön létre. Fontosnak tartjuk a képzés, továbbképzés elgondolását, olyan képzési rendszer kialakítása szükséges, mely gyors megoldást talált a jelen nagyobb problémáira– mondta a Magyar Ápolási Egyesület elnöke.

Az elnök hozzátette: az utóbbi években történt lépések a presztízsének javítására megfelelőek, de nem elegendőek ahhoz, hogy megállítsa az ápolói létszám drasztikus csökkenését.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Dömötör: Jakabnak még Miskolcon is Gyurcsányt kell támogatnia, nem kínos ez?

Újfent elszámoltatást és bebörtönzéséket ígért kormánypárti politikusoknak Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője hétfőn napirend előtt. Az ellenzéki képviselő felszólalására Dömötör Csaba válaszolt a kormányoldal részéről. 2021. szeptember 27.

Eltűnés miatt keressük Nikolics Vanessza Ágnest

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik. 2021. szeptember 27.

Kommunista győzelmet ajánlott a kormányoldal figyelmébe Tordai Bence az Országgyűlésben

Felszólalása alapján az ellenzéki politikus már borítékolta, hogy 2022-ben a mostani ellenzék szerzi meg a választási győzelmet. 2021. szeptember 27.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!