2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Belföld

Az államnak adná a félkész Biodómot a főváros

Nincsenek érdemi tárgyalások a főváros és a kormány között a Biodómról, ezért mérlegelik, hogy január 1-jétől lekapcsolják-e a félkész létesítmény energiaellátását és megszüntetik az őrzését – jelentette ki az InfoRádiónak Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. 

  • Az államnak adná a félkész Biodómot a főváros

– Ha a kormány nem ad forrást a fővárosnak a Biodómra, akkor Budapest leválasztja a telket és odaadja a kulcsokat a kormányzatnak, rájuk bízva az intézményt.  Kezdjenek vele, amit akarnak, hiszen nem a főváros pénze és döntése van e mögött a projekt mögött – fogalmazott Kiss Ambrus, hangsúlyozva: a főváros nem kíván a fejlesztésbe forrást beleadni, épp elég, hogy az őrzésére, a fűtésére költenie kell.

– Jelenleg nincsenek érdemi tárgyalások a Biodómról. Abban reménykedem, hogy előbb-utóbb a kormány eldönti, mit szeretne kezdeni ezzel a telekkel és a félig felépített intézményével. Mi készek vagyunk továbbra is arra, hogy ezt nekik adjuk, és akkor befejezhetik – fejtette ki Kiss Ambrus.

 Arról is beszélt, még vizsgálják annak lehetőségét, hogy a főváros kormányzati forrás híján január 1-jével magára hagyja-e az építményt. Elmondta: a szinte teljesen üres Biodóm fűtését a közelben lévő gyógyfürdő meleg vizével és némi távfűtéses rásegítéssel oldotta meg a főváros, mostanra elérve, hogy utóbbira lényegében már nincs is szükség. Mivel így is költenie kellett rá az önkormányzatnak több száz millió forintot, ezért vizsgálják, hogyan tudnák a nullához közelíteni a Biodómmal kapcsolatos költségeiket– részletezte. Szerinte az lehet a megoldás és az állam érdeke is, hogy lehetőség legyen rendezetten átadni az államnak, hogy befejezhesse.

Az InfoRádió felidézte Bősz Anett, a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes korábbi beszámolóját, amiben elmondta, hogy fűtés híján egyszerűen „összeeshet” a félkész létesítmény teteje, mivel olyan technológiával építették meg, amelyhez egy megadott, viszonylag állandó belső hőmérséklet szükséges. Ennek híján a szerkezet tetején lévő légbuborékok – a kintről is látható fehér háromszögek – előbb-utóbb megadják magukat az időjárás viszontagságainak – tette hozzá.

Fotó: Bach Máté

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

Rétvári Bence szerint felelőtlenek az oltásellenes csoportok + videó

A parlamenti államtitkár hangsúlyozta: "Láthatóan idén sokkal több eljárást indítottak az oltások ellen és sokkal szervezettebbek. Álhíreket terjesztenek, részletes leírásokat tesznek közzé az interneten, hogyan kell akadályozni az oltás beadását. Ez óriási felelőtlenség."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!