2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Az 500 milliárdos belső piac kiszolgálása a cél

Az alkatrészgyártás fejlesztése és a közösségi közlekedésre is alkalmas járművek gyártása az egyik kormányzati cél a Rába felvásárlásánál – mondta el a Hír TV Bruttó című gazdasági magazinjának a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Hegmanné Nemes Sára.


A politikus hangsúlyozta: a kormányzat nyár óta készült a cég felvásárlására. A magyar buszgyártók szövetsége szerint a Volán és a helyi tömegközlekedési cégek elhasználódott buszainak cseréje 250 milliárd forintos belső piacot jelentene, de ez az érték megduplázódhat, ha a karbantartás és a pótalkatrészgyártás is hozzáadódik. Hegmanné Nemes Sára hangsúlyozta, hogy alaptalanok azok a találgatások, melyek szerint az akvizíció elsődleges célja a hadiipar fejlesztése. Az ügylet decemberben zárul, a Rábáért összesen 10,1 milliárd forintot fizethet az állam.

További részletek a Rába felvásárlásáról a Bruttóban pénteken 18 óra 15 perctől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!